Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Παρουσιάζουμε > Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΣΤΑΣΥ

Παρουσιάζουμε απο το OSY BUS DRIVERS την ΣΣΕ που υπέγραψαν οι συνάδελφοι στην ΣΤΑΣΥ και που εκθέτει πολλαπλά το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΣΕ (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) που βιάστηκε τον περασμένο Μάη να βάλει την υπογραφή του σε ένα κείμενο που ουσιαστικά δεν ικανοποιούσε βασικά αιτήματα του προσωπικού.

Προσοχή! Δεν λέμε ότι η ΣΣΕ είναι
καλή ή ότι θα την υπογράφαμε.Λέμε ότι όσοι βιάστηκαν πέρυσι τον Μάιο απλά εκτέθηκαν....Ας δούμε (και κυρίως ας συγκρίνουμε).



Εμείς απλά τονίζουμε ότι 
  • η πρόβλεψη για άδεια 7 ημερών στον μηχανοδηγό μετά απο θανατηφόρο ατύχημα τα λέει ΟΛΑ για την διαφορετική νοοτροπία που διέπει τα συνδικάτα.
  • ενώ και η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας στο σύνολο της (και εδώ όπως στην ΟΣΥ) αποτελεί ένδειξη της διαφορετικής αντίληψης.Θυμίζουμε ότι στον ΟΣΕ για να εξαγοραστεί η θητεία για λόγους συνταξιοδότησης πρέπει ο εργαζόμενος να πληρώσει ΌΛΟ το ποσό ή να ....απολυθεί και να του το καταβάλει μετά η εταιρεία.


Δεν μιλάμε για τις παροχές που ουσιαστικά εκθέτουν τα σαίνια της ΠΕΠΕ, τους 7 της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ Έλξης) που διαβάζοντας την ΣΣΕ θα έπρεπε σήμερα να απολογούνται ΔΙΠΛΑ για την υπογραφή που βάλανε τον περασμένο Μάη.

Απλά μια ιδέα....Απο μερικά κ μόνο.

Δωροεπιταγές πολλαπλάσιες απο τα 100 Ε των Χριστουγέννων.
Κάλυψη των εξόδων μετάβασης απο και πρός τους χώρους εργασίας σε όσους δουλεύουν σε βάρδιες.
Αποζημίωση  για την αντιμετώπιση των εξόδων της γέννας και των εξόδων για τα παιδιά των εργαζομένων που φοιτούν απο το Δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο.Ιδιαίτερα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς η Ομοσπονδία μας εκτίθεται ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ.

Και κλείνουμε με την 
Πρόβλεψη για το γάλα (εμείς τρέχουμε στα δικαστήρια) και το σημαντικότερο...

Την δημιουργία λογαριασμού νεότητας που θα βοηθά τα παιδιά των εργαζομένων μετά την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και μέχρι το 25ο έτος αυτής για την αντιμετώπιση των δαπανών που απαιτούνται για λόγους σπουδών είτε επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ας διαβάσουν την ΣΣΕ όλοι και ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Οι συνάδελφοι στην ΣΤΑΣΥ δεν μιλάνε ούτε για μικρές ούτε για μεγάλες νίκες όπως έσπευσε να κάνει η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο.

Γνωρίζουν - όπως όλοι - το περιβάλλον που γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι

δεν έβαλαν εύκολα την υπογραφή τους.

Διαπραγματεύτηκαν για αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου