Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οι πρώτες προσλήψεις στον σιδηρόδρομο μετά απο 13 χρόνια!

Η απόφαση για τις 35 προσλήψεις στον ΟΣΕ είναι η πρώτη απόφαση για προσλήψεις μετά απο αυτές που έγιναν το μακρινό 2003 στην Προαστιακός Α.Ε. και οι πρώτες στον ΟΣΕ μετά απο 20 και πλέον χρόνια! Απο τις μετατάξεις του 2010, την εφεδρεία του 2012 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ περνάμε σε θετικό πρόσημο και στις προσλήψεις το 2016!
Η απόφαση στο ΔΣ του Οργανισμού λήφθηκε τον Νοέμβριο- Δεκέμβριο του 2014 και αφορούσε 
160 θέσεις.

33 θέσεις στον κλάδο μηχανικων
15 θέσεις στο κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης ( διοικητικό -οικονομικό προσωπικο)
60 θέσεις στον κλάδο κυκλοφοριας( σταθμάρχες - κλειδουχοι)
50 θέσεις στον κλάδο τεχνικής υποστήριξης ( προσωπικο γραμμής- ΤΜΚ-ΤΗΕ)
2 θέσεις Γιατρού Εργασιας

Το 2015 το θέμα δεν προχώρησε, λόγω των γνωστών προβλημάτων (εκλογές,δημοψήφισμα,εκλογές) , και έτσι η Κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα τις πρώτες 35 απο τις 160 προσλήψεις.
Αναφορικά με τις προσλήψεις μηχανοδηγών και προσωπικού κίνησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι το θέμα πλέον βρίσκεται στην τελική του ευθεία και παρότι η απόφαση πάρθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβρη του 2015, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του Σωματείου μας και την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, ίσως έχουμε την προκήρυξη των θέσεων το προσεχές διάστημα.
Για τον λόγο αυτό και το ΤΑΙΠΕΔ για πρώτη φορά - απο το 2013 που έχουν εκχωρηθεί οι μετοχές των εταιρειών σε αυτό- ενέκρινε ΕΠΙΣΗΜΑ τον περασμένο Γενάρη τις προσλήψεις.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και αυτό.

Εν κατακλείδι.
Απο τις μετατάξεις του 2010, τις εφεδρείες του 2012 περάσαμε σε ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο για πρώτη φορά μετά απο 20 χρόνια, εν έτη 2016.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λέει ο θυμόσοφος λαός.
Και η αρχή έγινε σήμερα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ακόμα ηχούν στα αυτία μας οι ειρωνείες όσων έλεγαν ότι το 2016 δεν θα γίνει καμία πρόσληψη.
Είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που φρόντισαν να μην γίνει ΚΑΜΙΑ πρόσληψη εδώ και 35 χρόνια στον κλάδο έλξης. Όσοι δηλαδή λέγανε ότι τρέχουν το θέμα,αλλά δεν είχαν ΠΟΤΕ ούτε ένα επίσημο χαρτί στα χέρια τους.
Τους ξέρετε,τους ξέρουμε συνάδελφοι.
Προσλήψεις ΔΕΝ είχαν προγραμματιστεί μέχρι τον Δεκέμβρη του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου