Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Γ. Κακουλάκης : Ο ΟΣΕ θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η ομιλία του Προέδρου του ΟΣΕ στην ημερίδα που διοργανώνει η Ρ.Α.Σ. για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο. 
Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του Οργανισμού τονίζοντας ότι τα τελευταία 40 χρόνια με την λειτουργία του
αποτελεί πυλώνα των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Αναφέρθηκε στον Νόμο 3891 που διέσπασε τον Οργανισμό στην Νομοθεσία που απαγόρευε να δραστηριοποιηθεί στο επιβατικό ή εμπορικό έργο και στην σημερινή κατάσταση, όπου με την τελευταία τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και  την παραχώρηση στον ΟΣΕ της ααποκλειστικής διαχείρισης, αξιοποίησης και εμπορικής εκμετάλλευσης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ), καθώς και όλων των κτισμάτων που βρίσκονται επί του ακινήτου ιδιοκτησίας του στο Θριάσιο Πεδίου , του μεγαλύτερου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη όπως είπε ο κ. Κακουλάκης, ο Οργανισμός επαναποκτά το κύρος και τα εργαλεία που του επιτρέπουν να πρωταγωνιστήσει σε όλους τους τομείς.
Η Διοίκηση του ΟΣΕ θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που τις παρέχονται απο το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο ενώ  θα εξετάσει και την εμπορική λειτουργία του ΟΣΕ τόσο σε τουριστικά δίκτυα με μουσειακό ή σύγχρονο υλικό αλλά και σε επιβατικές μεταφορές.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του ΟΣΕ τόνισε ότι ο Οργανισμός θα επανεξετάσει τις χρεώσεις για τα τέλη υποδομής, που αποτελούν και κύρια πηγή εσόδων, καθώς αυτά θεωρούνται χαμηλά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το αναβαθμισμένο δίκτυο.
Παράλληλα ο ΟΣΕ θα δραστηριοποιηθεί και στην βελτίωση των υποδομών σε υφιστάμενους σταθμούς, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου