Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Το Σωματείο Μηχανοδηγών παρόν στην ημερίδα της Ρ.Α.Σ.


Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, το Σωματείο μας, έδωσε σήμερα το παρόν στην ημερίδα της Ρ.Α.Σ. σε μια απο τις πλέον σημαντικές συζητήσεις για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην χώρα και τις εξελίξεις
που θα φέρει το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο. 

Η παρουσία της ΠΕΠΕ, δια του Προέδρου του Σωματείου μας συναδέλφου Γενιδούνια, πιστοποίησε ότι οι μηχανοδηγοί είναι παρόντες σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις, ενημερώνονται για αυτές, καταθέτουν τις απόψεις τους τόσο σε Εθνικό επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκό δια της ALE.
Η παρουσία και η συνομιλία με  εκπροσώπους  της ERA και οι συζητήσεις με εκπροσώπους τόσο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον σιδηρόδρομο όσο και με τις Διοικήσεις των Οργανισμών   στο περιθώριο της ημερίδας πιστοποίησαν την σημαντική παρουσία του Σωματείου μας στα σιδηροδρομικά δρώμενα.
Άλλωστε οι ρυθμίσεις γύρω απο την εκπαίδευση των μηχανοδηγών και την κτήση της άδειας μηχανοδήγησης αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για το άνοιγμα της σιδηροδρομικής αγοράς.
Στην Ελλάδα χάρη στην δράση του Σωματείου μας, αυτό γίνεται σήμερα με κανόνες που προστατεύουν τους μηχανοδηγούς απο το μισθολογικό dumping, καθιερώνουν όρους εργασίας και διασφαλίζουν το περιβάλλον εργασίας των μηχανοδηγών.
Το Σωματείο μας έχει στηρίξει και στηρίζει έμπρακτα την λειτουργία της Ρ.Α.Σ. η οποία με τις τελευταίες ρυθμίσεις θα έχει ως ανεξάρτητη αρχή και τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας των μηχανοδηγών.
Η Π.Ε.Π.Ε. εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελλήνων μηχανοδηγών, φιλοδοξεί να δεί το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο ως μια πρόκληση για τον σιδηροδρομικό κόσμο και να εντάξει στην συζήτηση γύρω απο αυτό - και την εναρμόνιση του στην Ελληνική Νομοθεσία- παραμέτρους για την εργασία των μηχανοδηγών.
Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός στις σιδηροδρομικές μεταφορές και το Σωματείο μας συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο με ενεργό ρόλο και όχι ακολουθώντας τις εξελίξεις.
Σημειώνουμε ότι το Σωματείο μας, ήταν το μοναδικό Σωματείο εργαζομένων που συμμετείχε στην πολύ πετυχημένη ημερίδα της Ρ.Α.Σ. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου