Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Προσλήψεις σε Rail Cargo και Pearl - Νέο group μηχανοδηγών στην Σιδηροδρομική Ακαδημία


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η Rail Cargo και η Pearl προχώρησαν σε νέες προσλήψεις μηχανοδηγών (12 στο σύνολο) και η εκπαίδευση τους θα ξεκινήσει στην Δημόσια Σιδηροδρομική Ακαδημία τις επόμενες μέρες σε
κοινό group. 

Πρόκειται  ασφαλώς για μια θετική εξέλιξη που ενισχύει τον κλάδο έλξης, μετά την πρόσληψη 60 νέων μηχανοδηγών απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και αναμένεται να δώσει ώθηση  στην προσπάθεια για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η Rail Cargo έχει ξεκινήσει δρομολόγια στην Βόρεια Ελλάδα, απασχολώντας πλέον 5 μηχανοδηγούς. μέρος των οποίων βρίσκονται σε διαδικασία κτήσης του πιστοποιητικού Β (Εκπαίδευση).
Η ΠΕΠΕ έχει κατακτήσει την άρτια εκπαιδευτική διαδικασία με τα υψηλότερα στάνταρ για τους νέους μηχανοδηγούς και βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση τόσο με τον ΟΣΕ όσο και με την ΡΑΣ για την τήρηση τους.
Το στέκι της έλξης χαιρετίζει την ενίσχυση των 2 εταιρειών με νέους μηχανοδηγούς αφού χάρη στις προσπάθειες της ΠΕΠΕ, του Σωματείου μας και την τήρηση της δέσμευσης του Υπουργείου Μεταφορών, δεν επετράπη η εργασία σε συνταξιούχους και νέοι άνθρωποι θα βρεθούν στα χειριστήρια των μηχανών, καταπολεμώντας πρώτιστα την ανεργία, σε ένα κλάδο όπου αναμένεται η δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια !
Στόχος ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών, καθώς η ΠΕΠΕ σήμερα εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς,είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ των σιδηροδρομικών μεταφορών και η ανάδειξη του πραγματικού ρόλου του σιδηροδρόμου στην Ελληνική κοινωνία και Οικονομία.
Το πλέον αδικημένο μέσο στην χώρα πρέπει επιτέλους να βρεί την θέση που του αξίζει και οι μηχανοδηγοί θα δώσουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ τον αγώνα αυτό.
Το επόμενο διάστημα η ΠΕΠΕ θα ζητήσει και συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Rail Cargo και Pearl.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ. Το group των συνταξιούχων που θα ξεκινούσε μαθητεία σύμφωνα με τον γραφικό της ΣΥΠΕ την 1η Μαρτίου, ψάχνει να βρεί αίθουσα..... Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τον κλάδο μας, οι ευσεβείς πόθοι πολλών απο το 2013 και έμειναν....πόθοι και ονειρώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου