Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ασυνεπής για τον υπολογισμό και την πληρωμή των δευτερευουσών Δεκεμβρίου

Παρέμβαση της ΠΕΠΕ το απόγευμα.
Για 2η φορά ασυνεπής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς την γραπτή δέσμευση της για την πληρωμή των δευτερευουσών απολαβών,καθώς 
ο υπολογισμός τους με τον νέο τρόπο και πάλι ...κόλησε, παρά τις δεδομένα μεγάλες προσπάθειες των συναδέλφων στον τομέα αυτό (πληροφορικής).

Αργά το απόγευμα υπήρξε παρέμβαση του Σωματείου μας για το θέμα, τονίζοντας την ασυνέπεια σε γραπτές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί για το θέμα, ασυνέπεια που δημιουργεί σύγχυση στους εργαζόμενους -ιδιαίτερα στην εξωτερική υπηρεσία- για την ημερομηνία πληρωμής ενώ δημιουργεί πρόβλημα και σε όσους κατέθεσαν αίτηση για να μην πληρωθούν την προκαταβολή που χορήγησε χτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το Σωματείο μας τόνισε  ξεκάθαρα  στην  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως οφείλει να τηρήσει τόσο τις εγκυκλίους που εκδίδει για αυτά τα ζητήματα, όσο και την ΣΣΕ για το θέμα της ημερομηνίας καταβολής των δεδουλευμένων.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα πληρωθούν οι δευτερεύουσες του Δεκεμβρίου καθώς υπάρχει μετάβαση σε νέο πληροφοριακό σύστημα και πως οι ημερομηνίες που έχουν συμφωνηθεί θα τηρούνται κανονικά μόλις ξεπεραστούν  τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα καθώς και ότι γίνεται προσπάθεια αυτό να γίνει άμεσα.
Ωστόσο  ξεκάθαρο είναι  ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, είναι απαράδεκτη καθώς οι αναγκαίες αλλαγές ήταν γνωστές απο τα μέσα Νοεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το θέμα να κλείσει άμεσα και οριστικά στον τομέα αυτό με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να οφείλει να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες και απαραίτητες ενέργειες.
Απο την πλευρά μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια των συναδέλφων στην πληροφορική τις τελευταίες μέρες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δημοσιεύουμε και την εγκύκλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα τον Δεκέμβριο>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου