Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Aθήνα - Δράμα με τρένο σε 6 ώρες και 30 λεπτά!

Ενδεικτικό του πως αλλάζει η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων τον χάρτη της χώρας, είναι το παράδειγμα με την χρονοαπόσταση μεταξύ της Αθήνας και της Δράμας που μειώνεται
σε 6 ώρες και 30 λεπτά εφόσον ολοκληρωθούν τα έργα και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολογήσει συρμούς προς Θεσαλονίκη, που θα εκτελούν τα δρομολόγια σε 4 ώρες,εξέλιξη απόλυτα εφικτή!
Η ημέρα αυτή -που πλέον είναι πολύ κοντά- θα αλλάξει τα πάντα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού καθώς και τις ισοροπίες στην αγορά αυτή.
Και το Σωματείο των μηχανοδηγών θα προτείνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την πολιτική ηγεσία  σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις,  την αναγκαιότητα για την σιδηροδρομική σύνδεση της ενδοχώρας με τα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Για να βρεί ο σιδηρόδρομος επιτέλους την θέση που του αξίζει στην Ελληνική Κοινωνία.

Ενδεικτικό  το παράδειγμα.
Ένα τρένο θα μπορεί να φτάνει στην Δράμα σε 6 ώρες και 30 λεπτά, την στιγμή που οδικώς η απόσταση καλύπτεται σε 7 και πλέον ώρες (με ΙΧ), με το κόστος για ένα ΙΧ να αυξάνεται  στα ύψη με τα διόδια στις Εθνικές Οδούς.
Φυσικά θα χρειαστούν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις στην γραμμή Θεσσαλονίκης - Δράμας οι οποίες όμως είναι και εφικτές και μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν.

Αναμφίβολα η ολοκλήρωση των έργων αλλάζει τον χάρτη της χώρας!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Φυσικά αν προκηρυχτεί και ξεκινήσει και το έργο για την Σιδηροδρομική Εγνατία, θα μιλάμε για κοσμογονικές αλλαγές στον χάρτη της χώρας! Ελπίζουμε να μην μείνει στα χαρτιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου