Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΠΕ : Υγιής ανταγωνισμός σημαίνει πρώτα Υγιείς εργασιακές σχέσεις


Στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΡΑΣ, το Σωματείο μας δια του Προέδρου συναδέλφου Γενιδούνια Κώστα τόνισε στους παρευρισκόμενους 
 (εκπροσώπους σιδηροδρομικών εταιρειών-πολιτικής ηγεσίας) την ξεκάθαρη  θέση της ΠΕΠΕ.

Οι μηχανοδηγοί λένε ξεκάθαρα NΑΙ στην ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, την οποία στηρίζουν διαχρονικά, ενώ αναφορικά με το θέμα του -υγιούς- ανταγωνισμού που προτάσσουν οι εταιρείες και εποπτεύει η Ρ.Α.Σ. τόνισε πως βασική του προϋπόθεση είναι η υγιείς εργασιακές σχέσεις στον σιδηρόδρομο.
Το Σωματείο των μηχανοδηγών καλεί όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις σιδηροδρομικές μεταφορές να τηρούν τους βασικούς κανόνες στα εργασιακά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να ρυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζόμενους.
Προς  αυτήν την κατεύθυνση η ΠΕΠΕ θα αγωνιστεί και  συμβάλει προσθετικά κατέληξε, ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους και τονίζοντας πως οι μηχανοδηγοί επιθυμούν μια ενισχυμένη Ρυθμιστική Αρχή στα πλαίσια των όσων ισχύουν στις Ευρωπαϊκές χώρες χρόνια τώρα.

Το Σωματείο μας στην εκδήλωση της ΡΑΣ εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο συνάδελφο Γενιδούνια και τον συνάδελφο Πέτρο Μωραΐτη απο το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου