Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μάταια προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απουσία τους ,ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΣΥΠΕ και ο γραφικός εκπρόσωπος τύπου της(ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) , μετά την μεγάλη συμμετοχή των μηχανοδηγών στην χτεσινή εκδήλωση του Σωματείου μας, προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ απο αυτήν. Και πως θα το έκανε αυτό, παρά 
δικαιολογώντας την απουσία των εκπροσώπων τους, επειδή ήταν εκεί οι Διοικήσεις ΟΛΩΝ των εταιρειών, της ΡΑΣ και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.

Μάλιστα για να δικαιολογήσουν την απουσία τους, οι τουρίστες της ΣΥΠΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), θυμήθηκαν την αποχώρηση του Δικτύου Σιδηροδρομικών απο αντίστοιχες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, το 2013 και 2014.
Είναι προφανές ότι ο γραφικός έχει κάποια κενά μνήμης τουλάχιστο ως προς τι συνέβαινε το 2013-2014 και είχαν οδηγήσει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών στην ΟΡΘΟΤΑΤΗ τότε απόφαση του, που όμως δεν έχει καμία σχέση με τις λειτουργίες του Σωματείου μας, αλλά με την λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Την περίοδο 2013-2014 λοιπόν και κατά της εκδηλώσεις της ΠΟΣ για αντίστοιχα ζητήματα, είχαμε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ μειώσεις άνω του 25% στους μισθούς μας (τα διεκδικούμε τώρα στα δικαστήρια) , είχαμε 5 μήνες απλήρωτοι το επικίνδυνο και ανθυγιεινό (τα διεκδικούμε στα δικαστήρια) , ΔΕΝ είχαμε ΣΣΕ καθώς συτή είχε λήξει, είχαμε συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών να τίθενται εκτός υπηρεσίας τηλεφωνικά επειδή διαφωνούσαν με την στρατηγική των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (και με αποκορύφωμα την θέση εκτός υπηρεσίας -με τηλεφωνική εντολή-  2 μηχανοδηγών για 5 μέρες, επειδή τήρησαν τον Κανονισμό στα εμπορικά, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας συνάδελφος Καραδήμας!), είχαμε την επιστράτευση των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΚΟ γιατί αντιδρούσαν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, είχαμε την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, είχαμε συνταξιούχους να ετοιμάζονται να ανέβουν στις μηχανές (όπως προσπάθησε με " διαροές" , να τους βάλει στην Σιδηροδρομική Ακαδημία πέρυσι τον Μάρτιο η ΣΥΠΕ).
Είχαμε 13 μειώσεις συντάξεων, την εξαΰλωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων με το ληστρικό PSI, είχαμε το κλείσιμο και το μαύρο στην ΕΡΤ με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, είχαμε την ανεργία στο 28%.
Είχαμε σε εκκρεμότητα την επιστροφή των μεταταχθέντων που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΑΝ οι Διοικήσεις,  που καλούσε η ΠΟΣ για να τις υποδεχθεί σε εκδηλώσεις της.

Αυτά προφανώς τα ξέχασαν η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ και ο γραφικός τους συνοδοιπόρος, αλλά τα θυμόμαστε εμείς. 
Και φυσικά αυτό που τους ενόχλησε χτες ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μηχανοδηγών στην εκδήλωση. Αν δεν υπήρχε η μαζική αυτή συμμετοχή, που αποκαλύπτει ότι αποτελούν μια μικρή πλέον μειοψηφία στις τάξεις του Σωματείου, δεν θα αναφέρονταν καν. Ίσως κιόλας να πανηγύριζαν.

Πάνω απο 110 μηχανοδηγοί έδωσαν το παρών στην χτεσινή εκδήλωση και διαπίστωσαν την δυναμική του Σωματείου μας και πόσο έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος του απο τους χαιρετισμούς όλων των ομιλητών.
Κανείς δεν ξεχνά τον ρόλο των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ το 2010-2015 (ιδιαίτερα 2012-2015), ούτε τον ρόλο του γραφικού τότε, αφού απο τότε συνεργαζόταν άμεσα με αυτές τις δυνάμεις και στις οποίες κατέληξε τελικά το 2018.

Η έπαρση 

Μάλιστα ως δείγμα της μεγάλης του έπαρσης, ο γραφικός εκπρόσωπος των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, όταν χτες ρωτήθηκε γιατί δεν παρέστη στην εκδήλωση, απάντησε ειρωνικά "πως δεν είναι σερβιτόρος".
Υποτιμώντας τόσο τους εργαζόμενους στην εστίαση (λες και οι σερβιτόροι δεν είναι εργαζόμενοι) όσο και την παρουσία των μηχανοδηγών στην εκδήλωση. Είναι η απτή απόδειξη για το πως νομίζει κάποιος ότι τον "ψηλώνει" η εκλογή του σε ένα συνδικαλιστικό όργανο. Είναι ο συνδικαλισμός του ΧΤΕΣ.

Μεγάλη έπαρση απο έναν νεόκοπο, χωρίς καμία ουσιαστική προσφορά στα κοινά, περιφερόμενο (Απο ΠΑΣΚ σε ΔΑΚΕ, κατόπιν στο ΠΑΜΕ και επιστροφή στην ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) συνδικαλιστή.

Φυσικά το ερώτημα απευθύνεται και στον συνάδελφο Συρόπουλο, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις το 2013-2014 αλλά χτες έφυγε απο το ΚΕΚ....
Τι άλλαξε συνάδελφε και χτες αποχώρησες απο την εκδήλωση του Σωματείου;

Η ιστορία γράφετε απο τους παρόντες.
Και η ιστορία γράφει ότι απο το 2015 η δράση του Σωματείου μας έχει αναβαθμίσει τον ρόλο του σε όλα τα επίπεδα. 
Κορυφαία στιγμή, η υπογραφή της ΣΣΕ την οποία δεν ψήφισαν ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ. 

To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αυτό που πόνεσε της ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ πραγματικά, ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή των μηχανοδηγών στην εκδήλωση του Σωματείου μας. 
Εκδήλωση που έγινε ΓΙΑ ΤΟΥΣ εργαζόμενους, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και χαιρέτησαν όλοι οι φορείς αναγνωρίζοντας την δυναμική του Σωματείου μας.....  Μεγάλος ο πόνος τους λοιπόν.

3 σχόλια:

  1. ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.
    Αλλά είναι και ο περιφερόμενος μαιντανός στα τρένα και αδικημένος πρώην συνδικαλιστής.
    ΔΕΝ τον κάνανε Διευθυντή και έχασε χτες την μπροστινή καρέκλα.Και ένα στοίχημα έχασε, αλλά σιγά μην το παραδεχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικα με το εθιμο κοπης της πιτας εκ μερους του σωματειου δεν θεωρω οτι υπαρχει καποια ουσια.Παρολα αυτα πιστευω πως αυτο το εθιμο απο τη στιγμή που υπαρχει μπορει να ενισχυθει και ν αποκτησει ουσια.Θα μπορουσε δλδ να γινεται ετησια γενικη συνελευση.Αλλωστε η δυναμικη ενος σωματειου φαινεται απο τη λειτουργια του και τις δρασεις του κι οχι απ τους λογους διοικητικων και αλλων παραγοντων.
    Ασωτος Ιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως μια εμμονη με τους σερβιτορους την εχει.οπως τοτε που εφερνε τους νομους για το 6ημερο αλλα αφορουσαν τον επισητισμο.
    Ασωτος Ιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή