Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Δ.Νικολάου: Ο πρώτος είναι πρώτος, αναχρονιστικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες απο ΠΑΜΕ, σοβαρές καταγγελίες για κοπάνες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ απο την εργασία!

Επιστολή του Δ. Νικολάου, μέλους του ΔΣ της ΠΟΣ, με βολές ενάντια σε Δίκτυο και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για ορισμένες αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν στο Σ.Σ.Θ. Όπως γνωρίζετε στις εκλογές που έγιναν 11, 12 Δεκεμβρίου για την εκλογή του Δ.Σ. του Σ.Σ.Θ., εκπροσώπων
της ΠΟΣ, και εκπροσώπων του Ε.Κ.Β. η «Ενωτική Κίνηση» που εκπροσωπώ ανεδείχθη πρώτη δύναμη.
Στις 19/12/2018 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ για την συγκρότηση προεδρείου του Σ.Σ.Θ. Η πρόταση μας ήταν ξεκάθαρη. Το προεδρείο θα πρέπει να συγκροτηθεί δημοκρατικά, αναλογικά – αντιπροσωπευτικά, χωρίς αποκλεισμούς, μηχανορραφίες και εξαιρέσεις.
Υπενθυμίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών:
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 29-4 έδρες ΔΣ-1 εκπρόσωπος Π.Ο.Σ.-1 εκπρόσωπος Ε.Κ.Β.  ΑΣΠΡΟ 18 -3 έδρες ΔΣ -1 εκπρόσωπος Π.Ο.Σ. -
ΔΙΚΤΥΟ-11 -2 έδρες ΔΣ -


Η πρόταση του «ΑΣΠΡΟ» ήτανε ότι συμφωνεί με την συγκρότηση προεδρείου αναλογικού – αντιπροσωπευτικού.
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ήτανε σύμφωνη, υπό τον όρο ότι θα πρέπει να τεθεί εκτός προεδρείου ο Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ που είναι και ο Πλειοψηφών Σύμβουλος και ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Σ.Σ.Θ.
Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι του Κυβερνητικού και Εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν με εξέπληξαν. Μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν και να «καταπιούν» το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί για μια ακόμη φορά, ανέδειξαν την παράταξη και μένα πρώτη δύναμη χρησιμοποιούν φτηνά τεχνάσματα μη έχοντας επιχειρήματα, στρέφοντας κατά του προσώπου του αντιπάλου τους. Προσπαθούνε να εφαρμόσουν πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις. Είναι όμως, δημοκρατικό δικαίωμα, κάθε εκλεγμένου, αφού κρίθηκε το έργο και η προσφορά του από τους εργαζομένους στις εκλογές, να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Εκτός μόνο εκτός αν συντρέχει ηθικός λόγος για τον αποκλεισμό του. Άλλωστε τα αποτελέσματα είναι μια δικαίωση για όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα, διεκδικούμε και προωθούμε τα προβλήματα των εργαζομένων σιδηροδρομικών. Στις πιο κρίσιμες και πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον σιδηρόδρομο βρισκόμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή.
Το ΔΙΚΤΥΟ επιθυμεί ένα υποταγμένο προεδρείο στην εργοδοσία, γι’ αυτό και συνεχίζουν να με βλέπουν ακόμα ως ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο και επιδιώκουν με οποιονδήποτε τρόπο τον αποκλεισμό μου από το προεδρείο του Σ.Σ.Θ. Είναι τεχνάσματα και μεθοδεύσεις για τον έλεγχο και την υποταγή του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Ό, τι δεν μπορούν να το ελέγξουν επιδιώκουν να το απαξιώσουν και το επόμενο στάδιο είναι να τον ποινικοποιήσουν κιόλας. Είναι ολοφάνερο ότι στοχοποιούνε πρόσωπα, ποινικοποιούν το Συνδικαλιστικό Κίνημα! Είναι πρακτικές και μέθοδοι που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας.
Στην δεύτερη συνεδρίαση στις 09/01/2019 οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΠΡΟ (ΔΕΣΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θέλοντας να πάρουν λίγη από την δόξα του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) άλλαξαν την αρχική τους θέση και συμφώνησαν και αυτοί στον αποκλεισμό μου από το προεδρείο.
Όπως ήταν φυσικό η παράταξη μου αποχώρησε από την συνεδρίαση.
Φαίνεται πως υπάρχει μια ανίερη συμμαχία μεταξύ ΔΕΣΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) και με τις άθλιες μεθοδεύσεις και τεχνάσματα να προσπαθήσουνε να με αποκλείσουν από το προεδρείο.
Η θέση του ΑΣΠΡΟ (ΔΕΣΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές συμφωνίες με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Μέσα σε ένα όργιο συναλλαγών – ίντριγκας – μηχανορραφιών και παρασκηνιακών συμφωνιών σχεδιάζεται, οργανώνεται και μεθοδεύεται μια άνευ προηγουμένων επιχείρηση για τον πραξικοπηματικό αποκλεισμό μιας μεγάλης και ισχυρής συνδικαλιστικής παράταξης η οποία για διαφορετικούς ίσως λόγους είναι ανεπιθύμητη από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ανέφερα (ΔΕΣΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΣΥΡΙΖΑ).
Με αυτήν την κατάπτυστη και άθλια συναλλαγή και συμφωνία που πάει να γίνει, επικυρώνεται ο αποκλεισμός από το προεδρείο και επιστρατεύονται μέθοδοι και διαδικασίες που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές περιόδους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καταπατείται η βούληση και η θέληση των εργαζομένων και ακυρώνεται «ντε φάκτο» κάθε δημοκρατική διαδικασία. Πρόκειται για μαύρη σελίδα που έχει την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΔΕΣΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το τραγικό σ’ αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ότι αυτήν την βρώμικη δουλειά την δημιουργούν οι δυνάμεις που υποτίθεται είναι φορείς και πρόσωπα αριστερών απόψεων και πεποιθήσεων.
Οι συμπεριφορές αυτές είναι δείγμα συνδικαλιστικής κατάπτωσης, ιδιοτέλειας, εχθρικής προς τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Συνιστούν απροκάλυπτη υπονόμευση του αγωνιστικού κινήματος και οι εργαζόμενοι δεν θα το αποδώσουν μόνο ή κυρίως στα φυσικά πρόσωπα που συντελούν σ’ αυτές τις αθλιότητες αλλά και στους πολιτικούς χώρους που αυτοί φέρονται ότι ανήκουν και εκπροσωπούν.
Μένει να απαντήσουν αν αυτές οι πρωτόγνωρες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχουν την στήριξη και αποδοχή των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν τα πρόσωπα αυτά δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΚΚΕ.
Ο Συνδυασμός μας ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θα συνεχίσει σταθερά στην ίδια αταλάντευτη πορεία με ήθος και συνέπεια, αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα, στοχεύοντας στην υπεράσπιση των εργαζομένων σιδηροδρομικών, να βρεθούνε στο επίκεντρο τα προβλήματα και να έχουμε θετική αντιμετώπιση σ’ αυτά.
Το δυσάρεστο για τους ίδιους είναι ότι οι εργαζόμενοι τους έχουνε πάρει χαμπάρι και αντιλαμβάνονται πλήρως τις εμμονές, τα κόμπλεξ, την υποκρισία αλλά και την αλαζονεία τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς ο ΠΡΩΤΟΣ είναι πάντα ΠΡΩΤΟΣ. Γνωρίζουνε ακόμα, ότι προσωπικά, δεν εκμεταλλεύτηκα τον θεσμό που υπηρετώ τόσα χρόνια. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε αλλά ούτε βολεύτηκα και όλα αυτά τα χρόνια εργάζομαι επί σειρά ετών μακριά από την οργανική μου έδρα και την οικογένειά μου. Κάποιοι όμως βολεύτηκαν πίσω από ψευτοδικαιολογίες και γλειψίματα στην Διοίκηση.       
Δυστυχώς ορισμένοι πιστεύουν μ’ αυτόν τον τρόπο ότι θα αμαυρώσουν την προσφορά τόσων χρόνων, δημιουργώντας χλευαστικά σχόλια. Φαίνεται ότι δεν τους αρέσει να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα αλλά να επενδύουν σ’ αυτά όπως κάνουν τόσα χρόνια.
Αντιλαμβάνομαι επίσης την αγωνία τους να με κοντράρουν. Κάτι πρέπει να ψελλίσουν και αυτοί….. Τους επιστρέφω τις ειρωνείες και τα χλευάσματα και τους απαντώ και ταυτόχρονα τους ενημερώνω ότι δεν μπορούν να με κάνουν να σωπάσω. Θα βρίσκομαι καθημερινά παρόν στους χώρους εργασίας για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων για αξιοκρατία – ισονομία και να καταγγέλλω ότι είναι άδικο εις βάρος τους.
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Για την ιστορία να σας θυμίσω:
Οι αναχρονιστικές και παλιομοδίτικες πρακτικές από την πλευρά του Π.Α.Μ.Ε. δεν είναι σημερινές.
Εργαζόμενοι  και συνταξιούχοι στο Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο, δεν ξεχνούνε, ότι στο Συνέδριο του Ε.Κ.Β. τον Δεκέμβριο του 2006 που συμμετείχα ως Σύνεδρος, προσπάθησε και τότε η παράταξη του Π.Α.Μ.Ε. να με αποκλείσει από το Συνέδριο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού στην ψηφοφορία που προκάλεσε ήταν συντριπτικά κατά της πρότασης του Π.Α.Μ.Ε.     
Στην τριετία 2012 – 2015 εκπρόσωποι του ΑΣΠΡΟ (ΔΕΣΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ήταν τα ίδια πρόσωπα όπως και σήμερα.
Τότε χωρίς δεύτερη κουβέντα συμφώνησαν να γίνει προεδρείο αναλογικό – αντιπροσωπευτικό.
Θέλετε να μάθετε γιατί; Ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ; Διότι τότε οι κύριοι, αναλαμβάνοντας την γραμματεία του Σ.Σ.Θ. είχανε πλήρη απαλλαγή από την εργασία και τους βόλευε έτσι για να την «κοπανάνε» και να εργάζονται εκτός ΟΣΕ.  Σήμερα βλέπετε η κυβέρνηση κατήργησε τις συνδικαλιστικές άδειες και δεν έχουν τα προνόμια για να εργάζονται εκτός. Πάνω απ’ όλα βλέπετε έχουνε στόχο το προσωπικό όφελος και συμφέρον τους.
Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά να κάνετε την «κολιγιά» και να πετάξετε εκτός προεδρείου την πρώτη δύναμη, που έφερε το 50% του εκλογικού αποτελέσματος, χάνοντας την αυτοδυναμία στην κλήρωση, για να γραφτεί με τα πιο μελανά γράμματα στην ιστορία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.      
                                                                         


Νικολάου Δημήτριος 
Σταθμάρχης Βόλου 
Μέλος Π.Ο.Σ. 
Αν. Γραμ. Ε.Κ.Β.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου