Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Mε περισσή λύπη και χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες την ολοκλήρωση του εγκλήματος απέναντι στο σιδηρόδρομο, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα έγκλημα διαρκείας από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις με το να κατασυκοφαντούν το Σιδηρόδρομο και τους Σιδηροδρομικούς, να συρρικνώνουν το δίκτυο, να διώχνουν έμπειρο προσωπικό με μετατάξεις και εφεδρείες, να σπάζουν τον Ενιαίο Σιδηρόδρομο σε κομμάτια γιατί αυτό και καλά....ήταν προαπαιτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Και έμελλε στην κυβερνώσα Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) να ενεργοποιήσει και να υλοποιήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μόλις προχθές της ΕΕΣΣΤΥ.
Ακάθεκτη λοιπόν η κυβερνώσα Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Σιδηροδρόμου (με δάκρυα στα μάτια βέβαια...), όμως το έγκλημα διεπράχθη κατά της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΥΣΙΩΝ όλων των Ελλήνων.
Και ενώ η σκόνη δεν έκατσε ακόμη από τον πακτωλό και καλά.....χρημάτων που πήρε το ΤΑΙΠΕΔ για την ΕΕΣΣΤΥ (22.000.000 €) δρομολογήθηκε κιόλας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας καταργώντας τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, όπως άλλωστε είχαν κάνει και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Η ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ διαχρονικά και όχι στο κατά πώς βολεύεται κάθε φορά, ήταν και είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του Σιδηροδρόμου και στο ξεπούλημα αυτού.  
Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις διαχρονικές μας θέσεις.
Θέσεις που είχαν και έχουν την απήχηση των συναδέλφων Σιδηροδρομικών και για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αλλά και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από τις Σ.Σ.Ε. 
Θα είμαστε δίπλα στον κάθε συνάδελφο για ν’ αγωνιστούμε και να τον υπερασπιστούμε. Ενάντια σε κάθε αδικία από όπου κι αν προέρχεται.
Σε κάθε περίπτωση με υπευθυνότητα και απευθυνόμενοι στους συναδέλφους Σιδηροδρομικούς τους λέμε ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση χωρίς να εφησυχάζουν, να έχουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία απομονώνοντας τα κάθε λογής παπαγαλάκια του συστήματος που ενσπείρουν διχόνοια με πρακτικές του παρελθόντος που φυσικά δεν μπορούν να έχουν απήχηση πουθενά και σε κανέναν.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ 
ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. "Η ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ διαχρονικά και όχι στο κατά πώς βολεύεται κάθε φορά, ήταν και είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του Σιδηροδρόμου και στο ξεπούλημα αυτού.
    Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις διαχρονικές μας θέσεις"
    Πάτε καλά δε παιδιά; Η ΔΑΚΕ κλαίει για το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου; Ο κ. Χατζηδάκης μήπως δεν ανήκει στη ΝΔ; Η Καθημερινή μήπως δεν εκφράζει τη γραμμή της ΝΔ; Καταλαβαίνουν τι γράφουν; Απευθύνονται σε λοβοτομημένους ή έχουν υποστεί οι ίδιοι λοβοτομή; Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή