Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Δεν κατέβαλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την δικαστική απόφαση - Ενημέρωση για την μισθοδοσία

Παρά την δέσμευση υπηρεσιακών παραγόντων για την καταβολή της δικαστικής απόφασης που συνδέεται με τον αριθμό εκτέλεσης κανονικών αδειών (Άρειος Πάγος) αυτή τελικά
δεν κατεβλήθη σήμερα 5 Απριλίου ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρεται να αμφισβητεί τον πυρήνα του σκεπτικού της απόφασης - την ώρα που υπήρχαν διαβεβαιώσεις για την πληρωμή στις 5 Απρίλη!- και  παρά το ότι αυτή καταβάλεται ανελιπώς απο το 2004 και ένθεν.
Το Σωματείο μας ήδη έχει αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται τις υποθέσεις των μηχανοδηγών το ζήτημα, ενώ η άρνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εφαρμόσει συμφωνήμενους όρους της ΣΣΕ εδώ και 6 μήνες, θα θέσει προ των ευθυνών όσους έχουν την ευθύνη για την κωλισυεργεία αυτή καθώς η αντίδραση της ΠΕΠΕ - η προσφυγή στο ΣΕΠΕ είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται- εντός της εβδομάδας θα θέσει τα πράγματα στην πραγματική τους βάση και όχι σε αυτήν που κάνουν πως δεν βλέπουν υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η καθυστέρηση στις προσλήψεις απο την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της το επόμενο διάστημα, ενώ ακόμα και παρά το ότι εδώ και 20 μέρες έχει ειδοποιηθεί γραπτώς, η εταιρεία δεν έχει κοινοποιήσει στα μηχανοστάσια τον προγραμματισμό κανονικών αδειών.
Η στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την αλά καρτ εφαρμογή συμφωνηθέντων και της "νομιμότητας", ανοίγει με ευθύνη όσων επέλεξαν αυτήν την τακτική και όχι του Σωματείου μας, μια σειρά θεμάτων που το Σωματείο μας κρατούσε -προς συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών- σε χαμηλό επίπεδο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Επικοινωνία και συνεργασία υπάρχει και με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το πιθανότερο είναι να υπάρξει συντονισμός στις δράσεις. (Τα ΔΣ συνεδριάζουν Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα).

Τέλος όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να εξετάζουν τα εξοφλητικά τους αναλυτικά και να ειδοποιούν τους εκπροσώπους μας για τυχόν λάθη σε πληρωμές, υπόλοιπα αδειών και αναπαύσεων καθώς έχουν εντοπιστεί αστοχίες.
Σήμερα πληρώθηκε στους μηχανοδηγούς η 5η δόση των αδειών για το 2017 βάση της συμφωνίας που είχε γίνει το καλοκαίρι πέρυσι (εκκρεμεί άλλη μια τον Ιούνιο) ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κληθεί -όπως ορίζουν κείμενες διατάξεις- εντός του μήνα και εφάπαξ  να εξοφλήσει ολοσχερώς τις ανεκτέλεστες άδειες του 2018.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου