Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών για την χτεσινή συνεδρίαση της ΠΟΣ

Διαφωνίες υπήρξαν στην χτεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ.
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών μας έστειλε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση με τις θέσεις του χτες. Αναλυτικότερα >

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ, η παράταξη μας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

1.- Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και προκειμένου να τους συμπαρασταθούμε αλλά και να αναδείξουμε την επικείμενη ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και την κινητικότητα σιδηροδρομικών, προτείναμε να ζητήσουμε από τη ΓΣΕΕ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 29/1/2014 ημέρα ψήφισης της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Επίσης προτείναμε να γίνει κάλεσμα των σιδηροδρομικών στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ την Τετάρτη 29.1.2014 στις 3.30μ.μ.)

2.- Σε ότι αφορά την μη πληρωμή άνω των 20.000 υπερωριών σε εργαζόμενους στον ΟΣΕ, προτείναμε αν δεν πληρωθούν στις 16/2/2014, την επόμενη ημέρα (17/2/2014) ο ΟΣΕ να λειτουργήσει ως καθαρά δημόσια υπηρεσία με ωράριο 06.00 – 14.00 και 14.00 -  22.00.

Σε ότι αφορά την συνεχή παραβίαση ωραρίων και κανονισμών εργασίας, προτείναμε το αυτονόητο. Οι εργαζόμενοι να τηρούν αυστηρά και χωρίς παρεκκλίσεις το ωράριο και τους κανονισμούς. Εάν αυτό προκαλεί δυσλειτουργίες, οι Διοικήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις ή να πάρουν τις ευθύνες τους.

3.- Να δημιουργηθεί από την ΠΟΣ δίκτυο αλληλεγγύης (με μία ελάχιστη καταβολή  50 λεπτών) τόσο προς τους σιδηροδρομικούς όσο και προς άλλες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση. 

4.- Σε ότι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πληρωμή διαφόρων δικαστικών αποφάσεων, να ζητηθούν ΑΜΕΣΑ από τον ΟΣΕ όλες οι δικαστικές αποφάσεις ώστε να δημοσιοποιηθούν και να μη γίνονται οι δικαιούχοι αντικείμενο εκμετάλλευσης από διαφόρους.

5.- Σε ότι αφορά την ημερίδα για το σιδηρόδρομο στην Καλαμάτα, απόφαση που εκκρεμεί από το Δεκέμβρη του 2013, προτείναμε να μπει συγκεκριμένη ημερομηνία (π.χ. 9/2/2014). Απόφαση του Δικτύου είναι, εάν δεν γίνει η ημερίδα το πρώτο 15μερο του Φλεβάρη, να γίνει με ευθύνη της παράταξης μας.

6.- Σε ότι αφορά κείμενο της ΔΕΡ και της ΔΙΜΗΧ της ΕΕΣΣΤΥ με θέμα: «Τρέχουσα κατάσταση τροχαίου υλικού κανονικής γραμμής» στο οποίο αναφέρονται προτάσεις για παράδοση έργου σε ιδιώτες, προτείναμε να ζητηθούν τα τελικά συμπεράσματα των σχετικών επιτροπών που συστάθηκαν για το σκοπό αυτό και η ΠΟΣ να τοποθετηθεί συνολικά. Για το θέμα αυτό δηλώσαμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στις προτάσεις αυτές.

7.-  Επειδή μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργήθηκαν αναστάτωση και πολλά ερωτηματικά στο προσωπικό και επειδή έχει ανοίξει συζήτηση για διεκδίκηση ΣΣΕ (στην ΟΣΥ υπέγραψαν ήδη), προτείναμε να γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς όπου θα συζητηθούν τα παραπάνω θέματα. Αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις, να συνεδριάσουν τα καταστατικά όργανα της ΠΟΣ και των Σωματείων για να διαμορφώσουν το πλαίσιο διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ.

Με εξαίρεση την 6η πρόταση (και την πρόταση για κάλεσμα των σιδηροδρομικών στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ την Τετάρτη 29.1.2014 στις 3.30μ.μ.) οι υπόλοιπες προτάσεις μας δεν έγιναν  αποδεκτές.

                                                                                                            ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου