Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Προσοχή με τα δελτία ασθενείας !

Προβλήματα δημιουργούνται τελευταία με τα δελτία ασθενείας και το προσωπικό αφού κάποιες φορές αυτά δεν αναγνωρίζονται απο τις Υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με αποτέλεσμα ιδιαίτερα για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα να δημιουργούνται προβλήματα . ( μειωμένη ή καθόλου καταβολή).
Επειδή συνάδελφοι μας ρωτήσατε ψάξαμε το θέμα και ισχύουν τα εξής 


Για τους ασφαλισμένους στο ΤΑΠ - ΟΤΕ ισχύουν τα δελτία ασθενείας τα οποία έχουν εκδοθεί απο γιατρούς ή κλινικές συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ .

Σε κάθε άλλη περίπτωση (γιατρός ιδιώτης που δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ) η Υπηρεσία αναγνωρίζει ΜΟΝΟ μέχρι 6 μέρες ετησίως σαν ημέρες ασθενείας. Πέραν αυτών αρχίζει και μειώνεται η καταβολή του επικίνδινου και ανθυγιεινού , ανάλογα με τις ημέρες ασθένειας.

Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ισχύουν τα δελτία ασθενείας τα οποία έχουν εκδοθεί απο γιατρούς ή κλινικές συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ , οι οποίοι θα πρέπει να συνεργάζονται απαραίτητα και με το ΙΚΑ

Σε κάθε άλλη περίπτωση δημιουργείται πρόβλημα.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείτε να εποικωνείτε μαζί μας στο mail του blog μας 

1 σχόλιο: