Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ εκτίθεται και κοροϊδεύει τους μηχανοδηγούς

Απο τον Γενιδούνια Κώστα , Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ 
Όποιος μηχανοδηγός διάβασε   το εξώδικο της ΠΕΠΕ για την διάσπαση στα εμπορικά πραγματικά κατάλαβε τον ρόλο της ηγεσίας της . 
Και ενώ το θέμα έχει ξεκινήσει από πέρυσι (!!) το Σωματείο μας αποστέλλει εξώδικο (37 μέρες μετά την απόφαση του ΔΣ )  με το οποίο ζητά να ενημερώσουν οι υπεύθυνοι τι ....μέτρα έχουν λάβει οι αρμόδιες Υπηρεσίες για το θέμα .
Την ίδια ώρα δεν δίνει καμία κατεύθυνση στο προσωπικό , κανένα χρονικό ορίζοντα στις Διοικήσεις να απαντήσουν για το μέχρι πότε θα ανέχεται να  παίζουν με την φωτιά οι μηχανοδηγοί  στα εμπορικά , ενώ όποιος τολμήσει
και μιλήσει για το θέμα δέχεται επιθέσεις επί προσωπικού απο  γνωστούς - άγνωστους παπαγάλους που όμως ποτέ ή σπάνια διακινδυνεύουν να ανέβουν σε εμπορικό .

Εσκεμμένα αφήνει η ΠΕΠΕ το θέμα σε εκκρεμότητα , μεταθέτοντας  στους ίδιους τους μηχανοδηγούς την ευθύνη να αποφασίζουν για το τί θα πράξουν προκειμένου να τους χαρακτηρίζουν μετά οι ίδιοι οι συνδικαλιστές  ως καλά και  κακά παιδιά (άσωτοι υιοί ) ικανοποιώντας έτσι άραγε ποιον ;

Την ίδια ώρα οι μηχανοδηγοί καλούνται να πηγαίνουν τα τρένα σε χρόνους δρομολογιακούς που δεν υπάρχουν ( τα 1036 έχουν γεμίσει βραδυπορίες) , ενώ όποιος καθυστερήσει (ιδιαίτερα στα εμπορικά ) , παρακολουθείται ...στενά, και καλείται σε στημένες απολογίες . 

Οι στημένες απολογίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους μηχανοδηγούς τόλμησαν να εφαρμόσουν κανονιστικές διατάξεις , περιμένουν ακόμα στο γραφείο του κ. Ζηλιασκόπουλου ( εδώ και 5 μήνες) την επανεξέταση τους , στέλνοντας το μήνυμα στους υπολοίπους ότι θα έχουν την ίδια τύχη αν τολμήσουν και θυμηθούν τον κανονισμό . 
Και η ΠΕΠΕ ( σε αντίθεση με τον ΣΣΒΕ ) σφυράει αδιάφορα για την καταχρηστική συμπεριφορά Διευθυντών και προκαλεί καλώντας τους σε εορταστικά ενσταντέ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας σαν να μην τρέχει τίποτε . 

Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι ποτέ δεν ερωτήθηκα για την εκδήλωση ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα για να ικανοποιήσουμε τα μέλη μας , τους μηχανοδηγούς και όχι τα Υπηρεσιακά στελέχη όπως συνέβη. 


Είναι πλέον κομβικό το ερώτημα για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το Σωματείο ,  ενώ είναι ξεκάθαρο ότι όσο  δεν καλύπτει τα μέλη του  σε καμιά ενέργεια  υπονομεύει την ίδια του την υπόσταση , ουσιαστικά την ύπαρξη του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου