Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Μυρμήγκι» μπροστά στους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τα αποτελέσματα του 2013 δημοσιοποίησαν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στην Ελλάδα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διακινεί ετησίως περί τα 13-15 εκατ. επιβάτες και 3,5 - 4,5 εκατ. τόνους εμπορευμάτων
.
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του 2013, διακίνησαν 1,08 δις. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2,1%, σε σχέση με το 2012. Ανά κατηγορία, πτώση 5% σημείωσαν οι επιβάτες μεγάλων αποστάσεων, ενώ άνοδο 3% γνώρισε το προαστιακό δίκτυο.
Σε επίπεδο εμπορευμάτων, οι Ρωσικοί σιδηρόδρομοι διακίνησαν 1,2 δις. τόνους, σημειώνοντας μείωση 2,8%, σε σχέση με το 2012. Κυρίως, διακινήθηκαν προϊόντα πετρελαίου, καύσιμα, αλλά και άνθρακας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της RZD, η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 30% του κύκλου εργασιών του συστήματος μεταφοράς επιβατών της χώρας, το 1,6% του ΑΕΠ της Ρωσίας, το 1,3% του συνόλου των φορολογικών εσόδων και το 3,4% των επενδύσεων της χώρας, σε πάγια περιουσιακά στοιχεία. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρεία διακίνησε 12,8 δισεκατομμύρια τόνους φορτίου και 11,7 δισεκατομμύρια επιβάτες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Vladimir Yakunin, «όλα αυτά τα χρόνια, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν επενδύσει 4,3 δισεκατομμύρια ρούβλια για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών γραμμών, την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».
Βάσω Βεγιάζη - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου