Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Υπόμνημα της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στα Εργασιακά

Υπόμνημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο απέστειλε η ΓΣΕΕ στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στις νομοθετικές παρεμβάσεις Κυβέρνησης-Τρόικα στα εργασιακά του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έγιναν από το 2010 έως σήμερα, οι οποίες εκτός από αντισυνταγματικές παραβιάζουν σειρά άρθρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.




Στο Υπόμνημα γίνεται αναφορά στο σύνολο των βίαιων ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων και τεκμηριώνεται νομικά η παραβίαση από την Ελλάδα των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Όλα αυτά εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης που έχει καταθέσει η ΓΣΕΕ για την ακύρωση των διατάξεων του Ν.4046/2012 και της 6ης ΠΥΣ. Μια κρίσιμη απόφαση που καθυστερεί αναιτιολόγητα και με την οποία η Συνομοσπονδία διεκδικεί τη δικαστική δικαίωση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κλικ εδώ  για να διαβάσετε όλο το υπόμνημα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου