Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οριστικοποιείται η συμφωνία ΟΣΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ για φορτία σε Βαλκάνια,Τουρκία

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη, όπου σε κοινή σύσκεψη στον ΟΛΘ με τον πρόεδρο του ΟΛΘ κ. Σ. Αγγελούδη και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Α. Ζηλιασκόπουλο θα οριστικοποιήσουν την συμφωνία τους, για κοινή συνεργασία, με στόχο την
αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του σιδηροδρόμου ως προς την μεταφορά φορτίων στην Βόρειο Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Η αναβάθμιση των υποδομών του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθόσον πέραν της αξιοπιστίας και της ποιότητας του μεταφορικού έργου συμβάλει και στην αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου και επομένως της μεταφορικής διαδικασίας.
Εντός του επόμενου τριμήνου, από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες για την σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων στην Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνδυασμό με την εξέλιξη των έργων υποδομής του ΟΣΕ θα ενισχυθεί η προοπτική μελλοντικής διείσδυσης στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας.
Σε πρώτη φάση και για να εκκινήσει η συνεργασία αυτή με τις υπάρχουσες υποδομές, θα προωθηθούν από δυο έως τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς τα Σκόπια και την Σόφια, μεταφέροντας containers αλλά και χύδην φορτία.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος επισήμανε, πως «η αναβάθμιση της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, προσδίδει αμοιβαία ωφελήματα και στις δυο υποδομές και δημιουργεί μεγάλη δυναμική για τις συνδυασμένες μεταφορές στην περιοχή με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου