Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Κηφήνες οι μηχανοδηγοί με προβλήματα υγείας υποστήριξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας

Ξεπέρασε ακόμα και  τον κάκιστο εαυτό του ο Παναγιώτης Τερζόγλου που θέλοντας να αποπροσανατολίσει -για άλλη μια φορά - την κουβέντα έφτασε στο σημείο να αναφέρει τέτοιες χυδαιότητες,χαρακτηρίζοντας ως "κηφήνες" συναδέλφους μέσα στο ΔΣ του Δευτεροβάθμιου Οργάνου.

Η σιωπή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  αποδεικνύει την συνενοχή τους σε
τέτοιες συμπεριφορές και τοποθετήσεις.


Την ίδια στιγμή που οι επαναστάτες Ομόσπονδοι ) έβγαιναν στα κεραμίδια επειδή σε έγγραφο της Διεύθυνσης Εργοστασίων χαρακτηριζόταν προσωπικό ως "ειδικών αναγκών", χτες σιώπησαν ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΑ όταν ο Τερζόγλου,διοικητικός υπάλληλος στην Καρόλου, ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της ΠΕΠΕ, πρόταση που αναφέρει ότι οι μηχανοδηγοί που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας (έμφραγματα,καρκίνο κτλπ) θα πρέπει να απασχολούνται σε άλλη θέση στην έλξη χωρίς να χάνουν μέρος των αποδοχών τους.
Το μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας  ανέφερε ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να αλλάζουν ειδικότητα αντί να γίνονται κηφήνες σε γραφεία κτλπ. 
Δεν έλαβε υπόψη του φυσικά τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν σκέφτηκε  ότι έτσι κάποιος μηχανοδηγός θα χάσει ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών και τις ανάλογες εισφορές.
Δεν σκέφτηκε καν ότι αυτή η διάταξη που πρότεινε το Σωματείο των μηχανοδηγών,αφορά ΟΛΟΥΣ τους κλάδους εξωτερικής υπηρεσίας και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που δουλεύουν είτε πάνω στα τρένα,είτε στα σταθμαρχεία,είτε κλειδούχοι,τεχνίτες σε βαριές εργασίες,είτε εργάτες στην γραμμή κάτω απο πολύ δύσκολες και ακραίες συνθήκες.
Και αφορά εκείνους τους λίγους και άτυχους που πληρώνουν τις συνέπειες της σκληρής εργασίας σε ακατάστατα ωράρια κτλπ.
Δεν σεβάστηκε κανένα ο συνάδελφος Τερζόγλου.Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή.

Το ανησυχητικό είναι ότι ΜΟΝΟ οι Τουρλής (ΔΑΚΕ) και Καραδήμας(Δίκτυο Σιδηροδρομικών) αντέδρασαν ΑΜΕΣΑ ζητώντας του να ανακαλέσει, πράγμα που φυσικά το μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας δεν έκανε ποτέ. 
Παρά το ότι και σε άλλη παράταξη υπάρχουν μηχανοδηγοί (ΠΑΣΚ)δεν αναφέρθηκε τίποτα απο αυτούς.
 Ούτε φυσικά αναφέρθηκε τίποτα απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,γεγονός που δείχνει αυτά που έχουμε κατά καιρούς γράψει για την αγαστή συνεργασία με την ΠΑΣΚ. Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που έβγαζε ανακοινώσεις όταν προσωπικό χαρακτηρίστηκε "ειδικών αναγκών" αλλά όταν χαρακτηρίζεται ως "κηφήνες" αδιαφορεί πλήρως.(πέρασαν οι εκλογές στην ΠΕΠΕ και που λόγος να χαλάμε το μέτωπο με την ΠΑΣΚ έτσι σύντροφοι;).


Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους γιατί έρχονται και οι συνελεύσεις.

Αρκετά ανεχτήκαμε τα παιχνιδάκια απο  επαγγελματίες καριερίστες και διαδρομιστές συνδικαλιστές που  δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εργασία σε εξωτερική υπηρεσία και μπαίνουν σε τρένο μια φορά στην δεκαετία.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω αυτός ο Τερζόγλου που ούτε γνωρίζω ούτε θα ήθελα ποτέ να γνωρίσω αν ανέβηκε ποτέ σε τραίνο-και δεν εννοώ ως επιβάτης πίσω για συνδικαλιστική βολτίτσα αλλά μπροστά-παρά σχολιάζει συναδέλφους από τη ασφάλεια,τη σιγουριά και τη ζεστασιά του γραφείου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή