Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των Σωματείων

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνεδρίαση των 2 Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σε αυτήν αποφασίστηκε να δοθεί εξουσιοδότηση στα Προεδρεία των Σωματείων να 
συζητήσουν την έγκριση του τελικού κειμένου  που θα στείλει το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην προτεινόμενη Σύμβαση εμείς απλά TONIZOYME  ότι έχει αλλάξει ουσιαστικά ΜΟΝΟ ένα (1) απο τα 43 άρθρα που είχαν συμφωνηθεί με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επίσης σήμερα ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης κοροιδεύαν επί 30 συναπτά έτη τους μηχανοδηγούς.
Και αυτό γιατί ενώ στο κείμενο για τα προσόντα πρόσληψης στον κλάδο είχε συμφωνηθεί με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ορίζονται ως κατώτερα αυτά των αποφοίτων ΤΕΙ (συγκεκριμένων κατευθύνσεων - μηχανολόγοι κτλπ) για να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ επιτέλους ο κλάδος, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης μέσω της Ομοσπονδίας ζήτησαν και πέτυχαν να ενταχθούν στα προσόντα και οι απόφοιτοι λυκείου.

Οι  δικαιολογίες που ακούστηκαν απο τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Τουρλή και τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Συρόπουλο δεν έπεισαν κανένα.Υπερασπίστηκαν με πάθος το να μην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ο κλάδος μας.
Τι είπαν; 
Απο τα όσα προβλέπει ο Νόμος 3911 (που είναι τα ελάχιστα όπως είναι φυσιολογικό) μέχρι και αποκλεισμό παιδιών σιδηροδρομικών επικαλέστηκαν (τι θέλαν ακριβώς να πουν δεν καταλάβαμε εδώ...)  ενώ επιστράτευσαν ακόμα και την δικαιολογία του αποκλεισμού μέρους της νεολαίας απο τις προσλήψεις μηχανοδηγών σε περίοδο κρίσης (λες και δεν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι πτυχιούχοι)/
Πολύ απλά αποδείχτηκε ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης επί 30 συναπτά έτη κορόιδευαν τους μηχανοδηγούς.
΄'Εβαζαν στο διεκδικητικό πλαίσιο την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του κλάδου με πυχαίους μάλιστα τίτλους και μόλις αυτό επετεύχθη έσπευσαν να το γκρεμίσουν επειδή το πέτυχαν κάποιοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον κλάδο μας.
Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Όσο ποιο μορφωμένος είναι ο εργαζόμενος και όσες περισσότερες παραστάσεις έχει, τόσο ποιο δύσκολο είναι για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές να τον κοροϊδέψουν.
    Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ Έλξης,προέβησαν σε ιστορικό ατόπημα.Ένα απο τα πολλά παραμύθια που σέρβιραν στους μηχανοδηγούς επί δεκαετίες ήταν και η αναβάθμιση του κλάδου.
    ΔΕΝ την ήθελαν,δεν την θέλουν.Το μόνο που ενδιαφέρει τις 2 παρατάξεις είναι η επιβίωση τους.
    Ανήκουν στο παρελθόν,εκπροσωπούν το παρελθόν και σύντομα θα αποτελέσουν και παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή