Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Στο υπερΤαμείο ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και το 25% του «Ελ. Βενιζέλος». Ο κατάλογος των ΔΕΚΟ

Στο υπερΤαμείο οδηγούνται οι κυριότερες ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.Τον κατάλογο των ΔΕΚΟ που αναμένεται να περάσουν στο υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) ανακοίνωσε,
στη Βουλή, η διευθύνουσα σύμβουλος Ουρανία Αικατερινάρη, ενώ ο πρόεδρος του υπερΤαμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος προανήγγειλε ότι οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ ενδέχεται να πάρουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

Κατά τη χθεσινή ακρόαση της διοίκησης του υπερΤαμείου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η διευθύνουσα σύμβουλος Ουρανία Αικατερινάρη ανακοίνωσε ότι στην υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) θα ενταχθούν περίπου 18 έως 20 ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα, στην ΕΔΗΣ, θα περάσουν: η ΔΕΗ (34%), η ΕΥΔΑΠ (51%), η ΕΥΑΘ (51%), η Αττικό Μετρό (100%), οι Κτιριακές Υποδομές, ο ΟΑΣΑ (μητρική εταιρεία, όπου υπάγονται οι ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), ο ΟΣΕ, το ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Στάδιο της Καλογρέζας), η ΕΛΒΟ (τελεί υπό ειδική εκκαθάριση), τα ΕΛΤΑ, το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι Ελληνικές Αλυκές, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η Διώρυγα Κόρινθου Α.Ε., οι Κεντρικές Αγορές Θεσσαλονίκης και Αθήνας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ένα πολύ μικρό ποσοστό των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ), το οποίο είναι κάτω από 1%.

Η κυρία Αικατερινάρη ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, δεν περνούν στην ΕΔΗΣ ο ορυκτός πλούτος και οι υδρογονάνθρακες, ούτε η ΕΑΒ και η ΛΑΡΚΟ.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η εικόνα που υπάρχει για τις εταιρείες που περνούν στο υπερΤαμείο δεν είναι οριστική.

«Ακόμη η ΕΔΗΣ δεν έχει συσταθεί. Το καταστατικό της δεν έχει ακόμα κατατεθεί στο ΓΕΜΗ και συνεπώς, η εταιρεία δεν έχει ιδρυθεί, πόσω μάλλον δεν έχει διοριστεί το δ.σ.», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του υπερΤαμείου, Γιώργος Διαμαντόπουλος ανέφερε μεν ότι αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ξεκαθάρισε ότι, σε περιπτώσεις προβληματικών ΔΕΚΟ που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο, θα εξετάζεται η επιλογή της ιδιωτικοποίησης.

«Αν κάποια εταιρεία χάνει χρήματα, δεν μπορεί να ανασάνει και να σταθεί κ.λπ., ενδεχομένως θα εξετάσουμε την ιδιωτικοποίησή της», είπε χαρακτηριστικά, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ιδιωτικοποίηση δεν είναι η πρώτη επιλογή.

metaforespress.gr

1 σχόλιο:

  1. Πρόεδρος Υπερταμείου: Θα αξιολογηθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ και θα αντικατασταθούν όσοι δεν είναι άριστοι

    Από την πλευρά του, ο κ. Διαμαντόπουλος υπογράμμισε: «Δεν θεωρούμε ότι μπήκαμε σε μια εταιρεία για να ξεπουλήσουμε, αλλά για να την αναπτύξουμε παραπάνω. Χρησιμοποιήθηκε ο όρος "ξεπούλημα". Δεν είναι έτσι. Δεν θα ήμουν σε αυτή την θέση, αν ήταν ξεπούλημα. Στο παρελθόν μου προτάθηκε να είμαι στο προεδρείο του ΤΑΙΠΕΔ και αρνήθηκα, γιατί είμαι αντίθετος με τον όρο ξεπουλήματος».

    Παράλληλα, είπε ότι τα ακίνητα της ΕΤΑΔ ξεπερνούν τα 70.000, αλλά μόλις τα 800 αξιοποιούνται, ενώ προανήγγειλε πως «θα γίνουν αξιολογήσεις για κάθε ένα από τα ΔΣ των ΔΕΚΟ. Η προσπάθειά μας είναι να διοικούνται από τους καλύτερους. Αν δεν είναι άριστοι, θα αντικατασταθούν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή