Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Επανεξελέγη ως Πρόεδρος της παράταξης ο συνάδελφος σιδηροδρομικός Νίκος Κιουτσούκης και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία (98%).Διαβάζουμε την ανακοίνωση της παράταξης : 


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.,που αποτελεί, πλέον, έναν κορυφαίο σταθμό στην ελπιδοφόρα πορεία της Παράταξης, σηματοδοτώντας μια νέα αφετηρία στην υπεύθυνη αγωνιστική της διαδρομή για την επιστροφή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας στην κανονικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν, βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας, 302 Σύνεδροι (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία) αντιπροσωπεύοντας χιλιάδες εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα από το σύνολο των κλάδων, των Περιφερειών και των νομών της χώρας.
Το συνέδριο εξέλεξε στη θέση του Πρόεδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. τον Νικόλαο Κιουτσούκη με ποσοστό 98% και τους εκπροσώπους στα όργανα Διοίκησης της Παράταξης (Εκτελεστική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή & Πειθαρχικό Συμβούλιο.)
Παράλληλα, ψηφίστηκαν από το σώμα των Συνέδρων ο Απολογισμός της προηγούμενης τετραετίας (2013-17) και το Πρόγραμμα Δράσης, ενώ διαμορφώθηκαν οι κεντρικές θέσεις και κατευθύνσεις για την επόμενη περίοδο «με επίκεντρο τον ριζοσπαστικό κοινωνικό φιλελευθερισμό και βασικό πρόταγμα την οικοδόμηση της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς».
Επιπρόσθετα, λήφθηκαν αποφάσεις για τη διαδικασία της αναγκαίας οργανωτικής ανασυγκρότησης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις σύνθετες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) –στην οποία η ΔΑΚΕ Ι.Τ. είναι πλήρες μέλος– Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Elmar Brok, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις προσπάθειες της ΔΑΚΕ για την προστασία και την προαγωγή του ρόλου των Κοινωνικών Εταίρων και της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα… Εύχομαι καλή επιτυχία στη ΔΑΚΕ και ευχαριστώ θερμά για τη συνεισφορά και την αφοσίωσή της στο Δημόσιο Διάλογο στην Ελλάδα και την Ευρώπη…».
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης –στην επιστολή του και μεταξύ άλλων– τόνισε «την ανάγκη στήριξης της ΔΑΚΕ, της μεγάλης παράταξης που έχει σημαία της τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ και δουλεύει καθημερινά για την αναπτυξιακή και παραγωγική υπέρβαση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο… Της παράταξης που χρόνια τώρα υπηρετεί με συνέπεια τις Αρχές του Ανεξάρτητου, Δημοκρατικού, Αυτόνομου Συνδικαλισμού. Της παράταξης, που πιστεύει στη συνύπαρξη και την ισότιμη συνεργασία όλων των κοινωνικών ομάδων και στην προοπτική της προόδου και της ανάπτυξης του κοινωνικού συνόλου, της παράταξης που αγωνίζεται για ένα συνδικαλισμό διεκδικητικό και ενωτικό…».
Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και πρώην Ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος, οι Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γραμματέας Οικονομικού της ΓΣΕΕ εκπροσωπώντας την ΠΑΣΚΕ και Κώστας Λάζαρης, μέλος Διοίκησης της ΓΣΕΕ εκπροσωπώντας την ΕΑΚ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Βαγγέλης Λίγγος, ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας Γρηγόρης Κοροπούλης και ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Δ. Αττικής Ιωάννης Λινάρδος.
Ταυτόχρονα χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν ή απέστειλαν πρώην υπουργοί όπως οι κ.κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος, ο Νίκος Καντερές, βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της ΝΔ.
Στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε ειδικό αφιέρωμα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ιδρυτή της ΔΑΚΕ Ι.Τ., με ομιλητή το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Θόδωρο Μπεχράκη, ειδικούς προσκεκλημένους και παρόντες τα ιστορικά στελέχη κ.κ. Αντώνη Σγαρδέλη και Κυριάκο Γριβέα, αλλά και προβολή σχετικού βίντεο.
«Η ΔΑΚΕ, μέσα από ένα ανοικτό, πλουραλιστικό και δημοκρατικό Συνέδριο που σφυρηλάτησε την ενότητα της Παράταξης, θωρακίζει την Ελεύθερη Σκέψη και Δράση της, μακριά από λαϊκισμούς, επαναστατική γυμναστική και ψευδεπίγραφα διλήμματα, ενισχύει την εξωστρέφειά της και ενδυναμώνει το βηματισμό προσφοράς και καταξίωσής της στη συνείδηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, καθώς και σε όλες τις υγιείς, δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου που ασφυκτιούν από τις ακολουθούμενες αδιέξοδες, τιμωρητικές και εξοντωτικές πολιτικές», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου