Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων Εργοστασίου Βόλου

Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/06/2017 στο Εργοστάσιο του Βόλου μεταξύ των εργαζομένων και παρουσία του προεδρείου της Π.Ο.Σ  του Δ.Σ. του Σ.Σ.Θ. και του εκπροσώπου των εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε. Αθανάσιο Λεβέντη . Οι εργαζόμενοι αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά και

αναλυτικά και δόθηκαν εξηγήσεις σε ερωτήματα που είχαν σε ότι αφορά την διεταιρική σύμβαση μεταξύ της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ αποφάσισαν ομόφωνα:


o       Να συνεχίζουν να εργάζονται υπό την Διοίκηση του ΟΣΕ, όπως έχει το σημερινό καθεστώς.
o       Άμεσα η Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. να δημιουργήσει στο νέο οργανόγραμμα Διεύθυνση μηχανημάτων γραμμής υπό την ευθύνη ενός μηχανολόγου που θα έχει την επίβλεψη στις εργασίες που γίνονται στο Εργοστάσιο Βόλου.
o       Η Διοίκηση του ΟΣΕ να μεριμνήσει το συντομότερο δυνατό να λάβει πιστοποίηση ώστε να λειτουργεί νομίμως ως προς τη συντήρηση μηχανημάτων γραμμής και του μουσειακού τροχαίου υλικού  του Πηλίου.
Οι εργαζόμενοι στη συνέλευση εξέφρασαν ότι είναι σε θετική κατεύθυνση ως προς στην εξεύρεση λύση για την συντήρηση των φορτοαμαξών από την ΕΕΣΣΤΥ.
  Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε ότι το Εργοστάσιο του Βόλου θα πρέπει να παραμείνει  υπό την Διοίκηση του ΟΣΕ και ότι χωρίς την συμμετοχή  των εργαζομένων καμία επιχείρηση δεν έχει ανάπτυξη και προοπτική.
  Οι μελλοντικές συνέπειες για τους εργαζόμενους εάν εφαρμοστή η διεταιρική σύμβαση μεταξύ ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ θα είναι  επώδυνες αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η εταιρεία της ΕΕΣΣΣΤΥ  βρίσκεται στα πρόθυρα της ιδιωτικοποιήσης  

Για το Δ.Σ.

-0-                                             -0-
Πρόεδρος                                    Γραμματέας
Νικολάου Δημήτρης                          Κεφαλάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου