Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Επιστολές ΠΕΠΕ για Κατάκολο και Μποζαΐτικα Πάτρας

Επιστολές του Σωματείου μας για το πρόβλημα που υπάρχει στην αποβάθρα του Προαστιακού Πάτρας αλλά και το πρόβλημα στην τουριστική γραμμή Κατάκολο - Ολυμπία.
Διαβάζουμε : 
Όπως πληροφορηθήκαμε από Μηχανοδηγούς στην Πάτρα, η αποβάθρα στα  Μποζαΐτικα  Πάτρας όταν ο συρμός Railbus είναι τριπλός, δεν επαρκεί για
να καλύψει όλο το μήκος του συρμού, με αποτέλεσμα να γίνεται παλινδρόμηση και επαναστάθμευση, γεγονός που εφιστά σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τον τραυματισμό επιβατών, αφού οι πόρτες στα R/B ανοίγουν αυτόματα.
Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε εργασίες επιμήκυνσης της αποβάθρας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής απο-επιβίβαση του επιβατικού κοινού. 

Και η επιστολή για το Πύργος - Κατάκολο.

Όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους μας στην περιοχή του Πύργου, συνεχίζονται τα προβλήματα που αφορούν την πρόσβαση των τουριστών στους συρμούς που εκτελούν τα δρομολόγια ΚΑΤΑΚΟΛΟ – ΟΛΥΜΠΙΑ. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο λιμάνι που να ενημερώνει τους τουρίστες για την ύπαρξη τρένου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, αυτό αφορά την αδυναμία σύναψης συμφωνίας μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου και Λιμενικού Σώματος.
Επίσης, οι συνάδελφοι μας αναφέρουν ότι η τιμολογιακή πολιτική άλλων μέσων, είναι πολύ φθηνότερη του τρένου (μέχρι και 3 ευρώ!!!), γεγονός που καθιστά τη μετάβαση με το σιδηρόδρομο ως οικονομικά ασύμφορη. 
Σας καλούμε να λάβετε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αναδείξουν τα προτερήματα της σιδηροδρομικής μεταφοράς στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ξένοι τουρίστες – επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων πάντα αναζητούν το σιδηρόδρομο ως πρώτο μέσο μεταφοράς. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου