Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τορπίλισε την εργασιακή ειρήνη η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με την σημερινή της απόφαση (μετά απο τις απανωτές καταγγελίες μας) για
περικοπή ημερών κανονικής αδείας για τους μηχανοδηγούς στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο και όχι μόνο, η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τορπίλισε την εργασιακή ειρήνη,επιδικνύωντας και πρωτοφανή ασέβεια απέναντι στο προσωπικό έλξης.
Aπόφαση που πάρθηκε πίσω απο κλειστά γραφεία και υπό τις συμβουλές των διαδρόμων που τόσο...αγαπά να ακούει η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Τα πράγματα πλέον πέρνουν άλλο δρόμο απο αύριο, με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι απόλυτα υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν λίγες μέρες μόνο πριν την μεταβίβαση μετοχών στην Ferrovie Dello Stato.
 Η παράνομη και καταχρηστική απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει πως η άδεια για τους μηχανοδηγούς θα περιοριστεί στις 7 (!!!) εργάσιμες μέρες για το καλοκαίρι, ενώ οι Διοικούντες θέλουν τους μηχανοδηγούς να εργάζονται έως και 10 μέρες συνεχόμενα για να βγούν αυτές οι 7 μέρες! Προσθέστε σε όλα αυτά ότι μόλις 5 μέρες πριν την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών,οι ανευθυνουπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ άλλαξαν και τις ημερομηνίες των group, αφήνοντας αρκετούς συναδέλφους με κλεισμένα εισιτήρια στο χέρι!
Και όλα αυτά έγιναν χωρίς να ερωτηθεί ποτέ το Σωματείο, για να καταθέσει την άποψη του για το θέμα,αλλά και τυχόν προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προσθετικά.
Η απόφαση αυτή -πέραν των συνεπειών που θα έχει για την εργασιακή ειρήνη στην εταιρεία-δείχνουν ότι ακόμα και μετά το δυστύχημα στο Άδενδρο οι έχοντες την ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα ξεκούρασης του μηχανοδηγού.
Όλα αυτά λοιπόν θα τεθούν υπόψην των αρμόδιων αρχών τις επόμενες μέρες με ότι αυτό συνεπάγεται ΚΑΙ για τα φυσικά πρόσωπα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας,ζητώντας απο το προσωπικό να εργάζεται σε εξοντωτικούς ρυθμούς.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και  η ΔΙΚΑΜ,κρίθηκαν σήμερα στην συνείδηση όλων των μηχανοδηγών, και κρίθηκαν ελλειπής!


Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών


3 σχόλια:

  1. Πολύ θα ήθελαν να μην δικαιούμαστε άδειες και ρεπο για να κάνουν αυτοί πιο ευκολα τη δουλεια τους.ισως θα ήθελαν να μην ειμαστε άνθρωποι αλλα ρομπότ.το σίγουρο ειναι ότι μας βλέπουν σαν αριθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω να δω την καταγγελία στο ΣΕ ΣΕΠΕ !!!!!!!!!Καλά μυαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοντός ψαλμός αλληλούηγια.Εν τω μεταξύ,οι άλλοι θα βάζουν πλάτη,οι γνωστοί άγνωστοι,οι αδικημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή