Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 29 μέρες μετά και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι καλοκαιρινές άδειες

Φήμες λένε ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσπαθεί να ακούσει τι λέγετε στους...διαδρόμους και να αποφασίσει μετά απο συσκέψεις!

29 μέρες έχουν περάσει μετά την πραξικοπηματική καθαίρεση του συναδέλφου
Κώστα Ρήγου απο την Κεντρική Υπηρεσία και την τοποθέτηση σε αυτήν με επίσης πραξικοπηματικό τρόπο (διορισμό) του αρχισυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ εδώ και δεκαετίες Επαμεινώνδα Θεοδωρόπουλου.

Στις 29 αυτές μέρες σύμφωνα με την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα γινόταν κοσμογονία στον χώρο της έλξης καθώς οι Διοικούντες ήταν ...σφόδρα ενοχλημένοι απο τον συνάδελφο Ρήγο -κάτοχο 2 μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών- και τις προτάσεις που κατέθετε και έβλεπαν στο πρόσωπο του αρχισυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ -δεν γράφουμε τους τίτλους σπουδών του γιατί δεν θα χωρέσει η ανάρτηση μας-την λύση στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με την ανυπαρξία τους στα ουσιαστικά προβλήματα.
Τελικά 29 μέρες μετά και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι καλοκαιρινές άδειες για τους μηχανοδηγούς.
Ούτε η πλέον νεοφιλελεύθερη Διοίκηση δεν τα έκανε αυτά έλεγε χτες συνάδελφος και δεν είχε άδικο.

Εμείς λέμε απλά ότι οι Διοικούντες περιμένουν να ακούσουν τι λένε οι διάδρομοι και μετά απο 15 συσκέψεις θα ...ξανασκεφτούν τι θα κάνουν.

Η ουσία είναι ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - το ξαναγράψαμε- τρέμει κυριολεκτικά τις συνέπειες της ανυπαρξίας της στα σημαντικά ζητήματα, ενώ πλέον δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνει στην θέση της και έτσι ....αφήνει θέματα για μετα κ ...βλέπουμε. 
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι με την χτεσινή του επιστολή το Σωματείο μας έκανε σαφές ότι εξήντλησε όλα τα περιθώρια της καλοπροαίρετης στάσης,
Πλέον οι αντιδράσεις περνάνε σε άλλο επίπεδο και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσους  και αν επιστρατεύσει εξαγοράζοντας τις συνειδήσεις τους με διορισμούς προκειμένου να βρούν εθελοντές για να πάνε τα τρένα καλοκαιριάτικα, δεν θα μπορέσει να δώσει λύσεις ενώ ο κ. Τσαλίδης είναι πλέον προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβουν.
Το μόνο που  μένει πλέον στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να αρχίσει να καλλιεργεί και ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, ενόψει ιδιωτικοποίησης μπας και καταφέρει να συγκινήσει και να τρομάξει κάποιον για να γλυτώσει η ίδια τις όποιες συνέπειες.(Αριστερότατες ...πρακτικές)
Και φυσικά το ερώτημα είναι πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Αν και οι πλέον μυημένοι γνωρίζουν πως δίνονται λύσεις σε αυτά τα προβλήματα....
Κάποιοι φέυγουν και κάποιοι μένουν. 
Κ είναι δύσκολο να φύγουν όσοι κρατάνε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όρθια εδώ και χρόνια για να μείνουν περαστικοί που απλά προσέθεσαν κάποιους μήνες εμπειρίας στο πολιτικό  CV τους.....
Χωρίς αυτο φυσικά να σημαίνει οτι αυτη η εξέλιξη θα δώσει κ ουσιαστική λύση στα υπαρκτά προβλήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου