Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ανοιχτή επιστολή Π. Κλειδόπουλου,εκπρόσωπου εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή του εκπροσώπου εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ Παναγιώτη Κλειδόπουλου.
Ο χρόνος κυλά, το έγκλημα συνεχίζεται, οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα. Βιώνοντας την εφαρμοζόμενη πολιτική του μονόδρομου, με την απαράδεκτη και καταστροφική για την
χώρα διάσπαση του σιδηροδρόμου, ως σιδηροδρομικός αισθάνομαι ότι πραγματοποιήσαμε όλα όσο έπρεπε να κάνουμε για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, όχι μόνο για να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας μας αλλά πρωτίστως για διασφαλίσουμε την περιουσία του ελληνικού λαού.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δυστυχώς αλλάζει (κρατικά) χέρια και όπως όλοι μας γνωρίζουμε σύντομα θα ονομάζεται TRΕNITALIA. Το τροχαίο υλικό το οποίο χρησιμοποιεί συντηρείται και συνεχίζει να είναι αξιοποιήσιμο. Ο υπόλοιπος στόλος ο οποίος είναι μεγαλύτερος αριθμητικά  από αυτόν που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πού βρίσκεται; γιατί δεν συντηρείται; γιατί σαπίζει; γιατί απαξιώνεται; κρύβονται σκοπιμότητες; είναι πράγματι άχρηστος και μη αξιοποιήσιμος, δεν θέλουμε ούτε την μεταπώληση του; όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν με άλλο τύπο τροχαίου υλικού,  ( πώληση σε τρίτες χώρες ),  υπάρχει θέμα έλλειψης ικανότητας διαχείρισης; Ποιοι είναι υπεύθυνοι; Γιατί δεν ανησυχούν; γιατί όλο αυτό το διάστημα μετά τον τεμαχισμό του ΟΣΕ δεν υπάρχει  μεταξύ της ΓΑΙΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ διεταιρική σύμβαση, όπως θα έπρεπε εφόσον εφαρμόζεται η πολυπόθητη διάσπαση του. Το τροχαίο υλικό είναι περιουσία του Ελληνικού λαού για το οποίο φορολογήθηκε και σήμερα ο ίδιος στερείται τα της καθημερινότητας προκειμένου  να αποπληρώσει χρέη και πολλές άλλες αμαρτίες που δεν έκανε. Ούτε εξουσιοδοτήθηκε κάποιος ούτε κανείς  δικαιούται να αφήνει την περιουσία του Ελληνικού Λαού να σαπίζει.
 Εδώ προκύπτουν ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν πλέον νομικές ευθύνες εκτός των πολιτικών ευθυνών, δεν γίνεται πάντα να πληρώνει ο φορολογούμενος, είναι ώρα να πληρώσουν εκείνοι που συμβάλουν στην απαξίωση της περιουσίας μας.  
Ως Έλλην πολίτης αλλά και ως Εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ σας δηλώνω ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το καταστροφικό έργο.  
Κλειδόπουλος Παναγιώτης
Εκπρόσωπος Εργαζομένων Δ.Σ. ΕΕΣΣΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου