Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το σκέπασμα της γραμμής στο Ναύπλιο και τα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ενώ αποφασίστηκε ο Δήμος Ναυπλιέων να πληρώσει τη μελέτη, καλύφθηκε η γραμμή πριν το Σταθμό.Έκπληξη αποτελεί το κλείσιμο της γραμμής του τρένου λίγο πριν από το σταθμό του Ναυπλίου, τη στιγμή που η διοίκηση του ΟΣΕ
συνηγορεί στο αίτημα φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κορίνθου με το Άργος, το Ναύπλιο και την Τρίπολη, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτάσει το τρένο ως την Καλαμάτα.

Τις τελευταίες ημέρες, μία μπουλντόζα σκέπασε τη σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του Αγίου Αναστασίου, χωρίς να ανακοινωθεί, ποιος έδωσε την εντολή και πού αποσκοπεί.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι είχε προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία ο δήμος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις σχετικές μελέτες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το βλέπει ζεστά

Την ίδια στιγμή σε σύσκεψη με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα», διεφάνη ότι σημαντικό κριτήριο για την επαναλειτουργία της γραμμής αποτελεί το τουριστικό μέγεθος, τα ιστορικά μνημεία και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής.

Τα στελέχη της εταιρείας, η οποία έχει πλέον περάσει σε Ιταλικά χέρια, ανέφεραν ότι εφόσον ο ΟΣΕ ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες που θα επαναφέρουν την γραμμή σε λειτουργικό πλαίσιο, ο συγκεκριμένος πάροχος σιδηροδρομικού έργου επιθυμεί ταυτόχρονα να κινήσει τρένα σε αυτή.

Για τις εν λόγω εξελίξεις πάνω στο θέμα της επαναδρομολόγησης του τρένου μίλησε σήμερα (27/6) στο δελτίο ειδήσεων του Best Αργολίδα και την Κατερίνα Κουρτέλη, το μέλος της τοπικής πρωτοβουλίας Ευάγγελος Ντάνης.

www.anagnostis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου