Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Λιμάνι Πειραιά : Αγώνας ενάντια στις κακές συνθήκες εργασίας και στις εργολαβίες

Και απεργοσπαστικό μηχανισμό απο τον ιδιωτικοποιημένο πλέον ΣΕΠ, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι! Αναλυτικά> 
Και χτες, Πέμπτη 31/5 συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά. Στη γενική απεργία (Τετάρτη 30/5) συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων στον ΟΛΠ καθώς και το σωματείο των εργολαβικών εργαζόμενων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.).

Το κλείσιμο της πύλης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων από εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρείες της ΣΕΠ καθώς και λιμενεργάτες της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ έγινε από το βράδυ της Τρίτης 29/5  με μαζικότητα, ώστε να περιφρουρηθεί η απεργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΕΠ Α.Ε. κράτησε τη νυχτερινή βάρδια (29/5) για εργασία και κατά την ημέρα της γενικής απεργίας αλλά, μετά παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των σωματείων, σταμάτησαν τις εργασίες στις 11 το πρωί, μετά από συνεχόμενη βάρδια 12 ωρών!

Παράλληλα, η εργοδοσία επιχείρησε -ανεπιτυχώς- να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, καλώντας με sms τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν στην γενική απεργία και να προσέλθουν για εργασία. Μάλιστα, οργάνωσε μεταφορά απεργοσπαστών με ιδιωτικά λεωφορεία, από το Χαϊδάρι, με στόχο να «περάσουν» μέσα στο τέρμιναλ για δουλειά, κάτι το οποίο δεν συνέβη τελικά.

Χτες, Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΣΕΠ ακούστηκε ότι θα επιχειρήσει, μέσω των εργολάβων, να «περάσει» εργαζόμενους στο τέριμναλ και με ανορθόδοξους τρόπους (με “λάντζες” ή μικρά σκάφη τα οποία θα επιχειρήσουν «αποβιβάσουν» απεργοσπάστες στον ντόκο), κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό.

Μάλιστα, η διοίκηση της ΣΕΠ προσέφυγε ήδη στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία,γεγονός που κατέφερε,χωρίς όμως αυτή να είναι και καταχρηστική.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στους εργολάβους είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις στα ημερομίσθια, τήρηση κανόνων Υγιεινής και Ασφάλεια καθώς και αύξηση των συνθέσεων των εργατικών ομάδων. 
Μετά την αδιαλλαξία της διοίκησης της ΣΕΠ και την άρνηση της να συζητήσει οποιοδήποτε ζήτημα με τους εργαζόμενους, αποφασίστηκε από τη Γ.Σ. η συνέχιση της κινητοποίησης .
Από την πλευρά της, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, μετά από τις παραπάνω εξελίξεις εκτίμησε την κατάσταση και εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία χτες Πέμπτη,με αιτήματα την ανανέωση της Σ.Σ.Ε. (η οποία έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες με ευθύνη της διοίκησης του ΟΛΠ, και τον τερματισμό των προσπαθειών απαξίωσης του κλάδου από τον ΟΛΠ, ενώ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργολαβικούς της ΣΕΠ για να τερματιστούν οι άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στον εν λόγω εργασιακό χώρο.

Το μεγάλο επίδικο για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, όπως προαναφέραμε, είναι οι εργολαβίες και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το απόγευμα της Πέμπτης, τα σωματεία θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα πάρουν αποφάσεις για το επόμενο διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου