Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα - έξω από το ΤΑΙΠΕΔ - συγκέντρωση των απεργών εργαζομένων στον ΟΣΕ, διεκδικώντας τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
με τη μαζική τους παρουσία, τα συνθήματά τους, τις ομιλίες τους (στους συγκεντρωμένους εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, χαιρετισμό απεύθυνε ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ – Μέλος της Ε.Π. της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ) ανέδειξαν την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί η σημερινή Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες.
Σε αυτήν την πολιτική εντάσσεται και η ιδιωτικοποίηση των Μηχανεργοστασίων του ΟΣΕ για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Ανέδειξαν ότι όσο παραμένει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική διαρκώς θα επιδεινώνεται η θέση των εργαζομένων. 
Άρα επιβάλλεται οργάνωση και αγώνας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που τα μέσα παραγωγής να είναι στα χέρια της εργατικής τάξης και των εργαζομένων και ο πλούτος που παράγεται να υπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Να επισημανθεί ότι και η σημερινή Κυβέρνηση καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους προκειμένου να εφαρμόσει με λιγότερες αντιστάσεις την αντιλαϊκή της πολιτική. 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι λίγες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας το Υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιό του εξήγγειλε εθελούσιες μετατάξεις των εργαζομένων στα Μηχανονεργοστάσια που θα ιδιωτικοποιηθούν προς τον ΟΣΕ.
Μετά την παρέμβαση που έγινε στο ΤΑΙΠΕΔ, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των Ιταλών και κυρίως να τους απαλλάξει από εργαζόμενους με δικαιώματα και Σ.Σ.Ε. 
Γι΄αυτό και το ΤΑΙΠΕΔ απάντησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι Σ.Σ.Ε. δεν θα υπογραφεί ώστε οι εργαζόμενοι να πάνε χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα στους «αγοραστές».
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους τη Δευτέρα και την Τρίτη 11 και 12 Ιουνίου 2018 αντίστοιχα, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Μηχανεργοστασία για να αποφασίσουν την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις, του ΠΑΜΕ διεκδικώντας:
Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Εθνική Γενική Σ.Σ.Ε. με όχι κάτω από 751 ευρώ.
Προσλήψεις για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.
Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων.
Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑΜΕΑ και των φοιτητών.
Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των Σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 ΙΟΥΝΗ στην Αθήνα στις 13.00’ στην Ομόνοια.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου