Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και 24 ώρη απεργία την Παρασκευή απο την ΠΟΣ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση:

Τριών τρίωρων στάσεων εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: α) 05.00’ – 08.00’, β) 13.00’ – 16.00’, γ) 21.00’ – 24.00’  &
24ωρη απεργία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 (από 00.00’ έως 24.00’) του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο. 

Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της συντονισμένης προσπάθειας που επιχειρείται για την απεμπόληση του εθνικού πλούτου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της Χώρας μας με σκανδαλώδεις όρους στα χέρια ξένων "επενδυτών". Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρίσκετε πάντα ενάντιους, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με διαδικασίες αδιαφανείς και έναντι ευτελούς τιμήματος, αφού μοναδικός ενδιαφερόμενος για την εξαγορά είναι η ίδια η εταιρεία "ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.", ιταλικών πλέον συμφερόντων, η οποία αφού υπέβαλε μια εξευτελιστική προσφορά, καλείται να υποβάλει εκ νέου προσφορά που θα είναι σύμφωνη με την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας (αξία, την οποία προφανώς γνωρίζει, ενδεικτικό της αδιαφανούς διαδικασίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου