Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Έγινε το επόμενο βήμα για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Καθοριστική και η συμβολή του Υπουργείου Εργασίας
Τι συμφωνήθηκε στην συνάντηση της Τρίτης 12/6 στο υπουργείο Εργασία

Μετά τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, το Σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) συναντήθηκε ξανά, το μεσημέρι της Τρίτης 12/6, με εκπροσώπους της εργοδοσίας, των εργολαβικών δηλαδή εταιρειών που διαχειρίζονται τη διακίνηση στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) ο οποίος είναι θυγατρική της Cosco.


Στη συνάντηση αυτή, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, αλλά και του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του υπουργείου Ναυτιλίας, Χρ. Λαμπρίδη, συμφωνήθηκε, παρά την αρχική κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς, να συνεχιστεί ο διάλογος για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, αρχής γενομένης από την Τρίτη 19/6, ημέρα κατά την οποία το Σωματείο θα συναντηθεί εκ νέου με την εργοδοτική πλευρά, χωρίς τη μεσολάβηση των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων.

Οι εκπρόσωποι των τελευταίων, Ανδ. Νεφελούδης και Χρ. Λαμπρίδης δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τη Δευτέρα 25/6 θα έχουν λύσει όλα τα τεχνικά ζητήματα για να γίνει πράξη το δεύτερο βασικό αίτημα των εργαζομένων, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Η ΕΝΕΔΕΠ, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την «καθολική και μαχητική συσπείρωση» όλων των εργαζομένων στον απεργιακό αγώνα των προηγούμενων ημερών (σ.σ.: εδώ το ρεπορτάζ για τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων) και επισημαίνει ότι «αποτέλεσμα αυτού του σπουδαίου αγώνα που δόθηκε, ήταν να σπάσουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εργοδοτικών πλευρών να δώσουν λύση στα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ».

Την Πέμπτη 21 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις απαντήσεις της εργοδοσίας και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Οι εργαζόμενοι, πέρα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ένταξη στα ΒΑΕ, διεκδικούν την τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας, την τήρηση του διαλείμματος των 30 λεπτών (πολλές φορές οι εργαζόμενοι το «χάνουν», λόγω του φόρτου εργασίας), το οποίο θα πρέπει πραγματοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Επίσης, ζητούν η «πόστα», δηλαδή η ομάδα εργασίας, να απαρτίζεται από 6 άτομα, όπως ισχύει για τους συναδέλφους τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ, αντί για 4 άτομα που είναι η σημερινή της σύνθεση, πράγμα που επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τους εκθέτει σε συνθήκες εντατικοποίησης και κινδύνους ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου