Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Την κοινή διαπραγμάτευση της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισαν ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Στην κοινή συνεδρίαση των 2 Σωματείων την περασμένη Τετάρτη,πλειοψηφικά αποφασίστηκε η απο κοινού διαπραγμάτευση της επόμενης ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στην εξέλιξη αυτή διαφώνησαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητώντας η διαπραγμάτευση 
να γίνει απο την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. (Στην ΠΕΠΕ η απόφαση ήταν ομόφωνη).

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύσταση 7μελους διαπραγματευτικής ομάδας (4 απο την ΠΕΠ και 3 απο την ΠΕΠΕ) η οποία σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο θα διαπραγματευτεί την επόμενη ΣΣΕ (έχει προταθεί το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαδημητρίου απο την ΠΕΠΕ).
Η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διασφάλιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο στόχος των 2 Σωματείων.
Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την ιδιωτικοποίηση της, που πέτυχαν με συντονισμένες ενέργειες  οι εκπρόσωποι μας, μέσω των ΥΓΟΣ, δείχνει ότι τα Σωματεία και οι εκπρόσωποι τους έχουν και την δυνατότητα και τις προτάσεις για να πετύχουν τον στόχο. Διασφάλιση η οποία σήμερα διαπιστώνουν όλοι πόσο σημαντική επιτυχία ήταν.
Τα επιχειρήματα περί της διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος επειδή την ΣΣΕ δεν ...θα την διαπραγματευτεί η ΠΟΣ,που με σθένος προέβαλαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ δεν έπεισαν κανένα.
Άλλωστε η ΠΟΣ οφείλει και έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ασχοληθεί με τους συναδέλφους στην ΕΕΣΣΤΥ, αφού 5 μήνες τώρα αποδείχτηκε ότι ακολούθησε όχι μόνο λάθος αλλά και επικίνδυνη τακτική - πλειοψηφικά αποφασισμένη απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ- τόσο για την διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους όσο και για τον τρόπο που αντιμετώπισε και αντιπάλεψε την ιδιωτικοποίηση της τεχνικής βάσης της χώρας.
Οι σιδηροδρομικοί είναι αρκετά ώριμοι και έχουν εξάγει τα πολιτικά συμπεράσματα τους,αλλά και αυτά σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
Τα αποτελέσματα της αδιέξοδης τακτικής της πλειοψηφίας φάνηκαν και την Παρασκευή στο ΤΑΙΠΕΔ (ακόμα περιμένουμε η λαλίστατη πλειοψηφία των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ να βγαλει μια ανακοίνωση για τον ρόλο του Ταμείου στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ),όταν στο παρά 1 κάποιοι θυμήθηκαν την πρόταση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ (με τον τρόπο που έγινε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για να πάρουν την απάντηση ότι το θέμα είναι πολιτικό και ότι μάλλον...άργησαν.
Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα το διάστημα της διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ, ενώ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την προσπάθεια των συναδέλφων στην ΕΕΣΣΤΥ.
Άλλωστε η παρουσία της ΠΕΠΕ αλλά και της ΠΕΠ στην συγκέντρωση της Παρασκευής στο ΤΑΙΠΕΔ έδωσε την απάντηση σε όσους επιθυμούν διακαώς να διαχωρίσουν τους συναδέλφους,για να επιβιώσουν οι ίδιοι σε ένα μικρό και ελεγχόμενο σχήμα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου