Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Με 70 κ πλέον μηχανοδηγους ενισχύεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αιτήσεων για τις εσωτερικές μεταταξεις προς τον κλάδο έλξης και όπως όλα δείχνουν
ο κλάδος πρόκειται να ενισχυθεί με 70 και πλέον μηχανοδηγους καθώς γύρω στους 8-10 συνάδελφοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον εσωτερικά , 5 έχουν επιστρέψει τους τελευταίους 4 μήνες (είχαν μεταταχθεί το 2010) ενώ τις επόμενες μέρες -ίσως και εντός της εβδομάδας - θα ανακοινωθούν οι 60 νέες προσλήψεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού όπως πληροφορηθήκαμε ,η αξιολόγηση των αιτησεων από την ανεξάρτητη εταιρεία επιλογής προσωπικού που έχει αναθέσει την διαδικασία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
Αναμφίβολα πρόκειται για σημαντική ενίσχυση , ωστόσο η κατάσταση θα είναι πολύ  δύσκολη μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και πιστοποίηση των νεοεισερχομένων.
Πιστοποίηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες για τους βοηθούς μηχανοδηγού αφού την προσεχή Παρασκευή ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος της πρακτικής και θεωρητικής τους εκπαίδευσης.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστούν εκ νέου προσλήψεις μηχανοδηγών - το φθινόπωρο προσδιορίζεται ο νέος κύκλος - καθώς η ροη συνταξιοδοτήσεων θα συνεχιστεί αμείωτη και το 2018.
Όπως είναι ευνόητο η νέα ΣΣΕ θα πρέπει να δωσει και κίνητρο παραμονής για τους μηχανοδηγους προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου