Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Επιστολή ΠΕΠΕ για Προαστιακό Αθήνας και Πάτρας

Κύριε Σύμβουλε ,

Όπως πληροφορηθήκαμε στο μηχανοστάσιο Πάτρας οι βάρδιες του προσωπικού
μειώθηκαν από 4 σε 3 με το επιχείρημα των έργων που εκτελούνται στον Προαστιακό Πάτρας και την κατάργηση της διαδρομής μεταξύ Αγ.Βασιλείου – Ρίου.

Η ενέργεια αυτή, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στον Προαστιακό στην Πάτρα καθώς με την 4η βάρδια καλύπτονταν –εκτός από τα επιπλέον δρομολόγια- και οι υπηρεσίες ελιγμών που απαιτεί η τεχνική βάση για τους συρμούς, γινόταν η ενίσχυση και αποκοπή των συρμών με 3ο rail bus τις ώρες αιχμής, ενώ υπήρχε μηχανοδηγός για να αποσύρει αμαξοστοιχία που θα παρουσίαζε τεχνικό πρόβλημα (ιδιαίτερα στον Προαστιακό Πάτρας που κάθε συμβάν λαμβάνει διαστάσεις στον τοπικό τύπο, λόγω της μεγάλης επιβατικής κίνησης).
Προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών και στην λειτουργία του μηχανοστασίου, σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση  για την περικοπή των βαρδιών.
Επίσης στον Προαστιακό Αθήνας, παρατηρούμε ότι -τελευταία-δρομολογούνται συρμοί Rail Bus για την εκτέλεση των τοπικών δρομολογίων ΣΚΑ – Κορωπί. Η επιλογή αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς συχνά αναφέρονται καθυστερήσεις λόγω της φύσης του τροχαίου υλικού (συχνές σταθμεύσεις κτλπ)καθυστερήσεις που επηρεάζουν όλο το πλέγμα δρομολογίων με αποτέλεσμα μέρος των τοπικών αυτών δρομολογίων να μην εκτελούνται στο ακέραιο, αλλά σε τμήματα τους, γεγονός που επιφέρει έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες επιβατών.
 Προτείνουμε όταν υπάρχει έλλειψη συρμών Desiro , τα Rail Bus να δρομολογούνται στην γραμμή προς Χαλκίδα.
Στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία                                                                                           



1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή για να καταλάβω για κάποιες ώρες δεν θα υπάρχει εφεδρικό προσωπικό. Αν χαλάσει κάποιο τρένο τις ώρες αυτές τι θα γίνει; Ένας επιβάτης του προαστιακού της Πάτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή