Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Το μήνυμα του Αντώνη Αραβαντινού για τις προσλήψεις νέων μηχανοδηγών

Ο επί συναπτά έτη Πρόεδρος της ΠΕΠΕ - μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000-, που τιμήθηκε για την προσφορά του στην έλξη, το 2015 απο το Σωματείο μας, αναφέρει στο μήνυμα - σχόλιο του για τις προσλήψει των νέων μηχανοδηγών >  Στο εμπρός μέρος του μυαλού πάντοτε να υπάρχει ότι: Πρωταρχικός παράγων στην επιτυχία, στην
καλή σταδιοδρομία, σε ένα επάγγελμα με τόσες ιδιαιτεροτητες και δυσκολίες, είναι να νοιώσουν ασφάλεια και σιγουριά
Αυτά μόνο η ΕΝΟΤΗΤΑ μπορεί να τους τα παρέχει.
Την ενότητα σίγουρα θα την βρουν στην ΠΕΠΕ. Μέσα από την ΠΕΠΕ να δώσουν με τη σειρά τους και οι ίδιοι τους δικούς τους αγώνες για να την σφυρηλατησουν  δυναμώνοντας την ΕΝΟΤΗΤΑ ακόμα περισσότερο.

Έτσι και μόνον έτσι θα αισθάνονται και οι ίδιοι ΔΥΝΑΤΟΙ.

  • Το σχόλιο έγινε σε ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας Γενιδούνια Κώστα, στα social media.


1 σχόλιο:

  1. Ο Αντώνης προσπάθησε πολύ για την αναβάθμιση της θέσης του Μηχανοδηγού. Θεσμικά και οικονομικά. Πρότεινε οι μαθητείες και οι εξετάσεις που ακολουθούσαν για ένταξη και προαγωγή στους βαθμούς του κλάδου, να θεωρούνται ικανές ώστε να δικαιολογούν την ένταξη του κλάδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξάρτητα των τυπικών προσόντων. Είχε συμπαραστάτες στις τότε Διευθύνσεις Έλξης και Προσωπικού και στη Γενική Διεύθυνση. Η συγκυρία ήταν κατάλληλη από πλευράς εργοδοσίας και στο Υπουργείου αρχικά δεν υπήρχε αντίρρηση, πολεμήθηκε όμως σκληρά από την ΠΟΣ και την παράταξή του, γιατί ομοτράπεζοι υποψήφιοι για Μηχανοστασιάρχες με προσόντα στοιχειώδους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (σχολής των ΣΕΚ που θεωρήθηκε κατωτέρα), για να προαχθούν έπρεπε να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο ώστε τυπικά να εξομοιωθούν με απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για χάρη δυο υποψηφίων η διαδικασία πάγωσε και ξεχάστηκε. Έμεινε όμως η αναβαθμισμένη ύλη της μαθητείας που διδασκόταν στους δόκιμους θερμαστές μέχρι την προτελευταία σειρά (μαθηματικά, φυσική κλπ, άσχετα εκ πρώτης όψεως μαθήματα σε σχέση με το επαγγελματικό αντικείμενο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή