Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για την εκπαίδευση των δόκιμων μηχανοδηγών

Η πανδημία του Covid-19 έχει και τις επιπτώσεις της στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους 25 δόκιμους μηχανοδηγούς των Rail Cargo, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Pearl. Το Σωματείο μας 
επικοινώνησε με την Υπεύθυνη της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας ζητώντας ενημέρωση για το θέμα καθώς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τους συναδέλφους, πολλοί απο τους οποίους ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους 18 μήνες πριν. 
Η συνάδελφος απάντησε πως η σχολή αναμένει την Υπουργική Απόφαση για την επανέναρξη της μαθητείας των συναδέλφων μας και πως βρίσκεται σε επικοινωνία και με το Υπουργείο Μεταφορών για το θέμα.
Μόλις αυτό συμβεί η εκπαιδευτική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα. 
Το Σωματείο μας θα επικοινωνήσει και με την ΡΑΣ για το θέμα προκειμένου με το άνοιγμα της σχολής να υπάρξει ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να δοθούν οι εξετάσεις πριν ξεκινήσουν οι διακοπές του Αυγούστου.
Η ΠΕΠΕ παρακολουθεί το ζήτημα και θα ενημερώσει όταν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
Φυσικά και αναφορικά με την  εκπαιδευτική διαδικασία συζήτηση έγινε και για τους συναδέλφους που έχουν ξεκινήσει μαθητεία και θέλει να πιστοποιήσει ο ΟΣΕ  για την κτήση της  άδειας μηχανοδηγού και πρέπει και εκεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία, άμεσα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

7 σχόλια:

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ REAL GARGO ΚΑΙ PERL ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε προσεκτικά και πάλι το άρθρο.

      Διαγραφή
    2. ΞΕΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ!!ΚΑΙ Ο ΟΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

      Διαγραφή
  4. ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΗΓΩΝ ΤΩΝ 4 ΕΤΑΙΡΙΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΙΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΟΣΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή