Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Έκτακτο: Διαφώνησε το ΠΑΜΕ με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (Aκόμα γελάμε)

Το εκπληκτικό που διαβάσαμε αυτές τις μέρες (Και στο Ριζοσπάστη, όχι όμως σε ανακοίνωση της ΔΕΣΚ) είναι ότι διαφώνησαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ και άσκησαν -σκληρή- κριτική στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ.
Τόσο σκληρή που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα,

λύγισαν τα σίδερα στα εργοστάσια και μηχανοστάσια.
Οι του ΠΑΜΕ δηλαδή διαφώνησαν με αυτούς της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ που επί 2 χρόνια παρουσίαζαν στους εργαζόμενους ως "μεσσίες" και με τους οποίους θα έφτιαχναν ΜΑΖΙ  το "νέο" -ταξικό Σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Αυτό που τις προτεινόμενες αυξήσεις των 100 Ευρώ δεν θα τις διαπραγματευόταν καν προσθετικά, αλλά θα έσκιζε την επιχειρησιακή ΣΣΕ σε κομμάτια. 
"Αγαστοί συνεργάτες" -όπως λέει ο λαός για τις μεγάλες αγάπες-, ήταν ο Πέτρος με τον Νίκο και τον Τάκη  εδώ και 3 χρόνια ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
Και τώρα διαφώνησαν...

Στην ΔΕΣΚ νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους σιδηροδρομικούς. Τα τελευταία χρόνια αποτελούν το ΣΤΗΡΙΓΜΑ των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. 
Ο επικεφαλής της ΔΕΣΚ ήταν ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡ του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ (* δες σχόλιο παρακάτω) (και επικεφαλής της ΔΑΚΕ) στην δίκη για το συνέδριο της νοθείας και χάλκευσης της δημοκρατικά εξεφρασμένης άποψης των σιδηροδρομικών.
Και τώρα τσακώθηκαν! Διαφώνησαν. Σκοτώνονται, θα χούμε φασαρίες! 
Ποιον κοροϊδεύουν άραγε. 

Και το Δίκτυο ακόμα -γιατί;- τους ενοχλεί....
Όσον αφορά τους συνδικαλιστές του Δικτύου είναι καθημερινά ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε όλους τους χώρους εργασίας και ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 
ΚΑΝΕΙΣ δεν κάλεσε ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ασκεί κριτική  στους εκπροσώπους του Δικτύου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΙΑΤΙ όταν υπογράφεις να μην σε εκπροσωπούν Σωματεία, όταν τα έχεις στοχοποιήσει εδώ και μήνες, δεν μπορείς να έχεις μετά την απαίτηση να έρχονται απρόσκλητοι οι εκπρόσωποι τους σε κομματικές -παραταξιακές μαζώξεις του ΠΑΜΕ, που επενδύει -όπως πάντα- στο πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε με την αδιέξοδη στρατηγική του (μαζί με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) στην ουσία, τους τελευταίους μήνες. 

Άλλοι πρέπει να απολογηθούν για τις 100 έμμεσες απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε 10 μήνες. Για την συνδικαλιστική τους ευθύνη.
Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου και οι κολαούζοι τους που παρέσυραν τους εργαζόμενους - ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ  - για ιδία οφέλη.

Ακούς εκεί τσακώθηκε ο Πέτρος με τον Τάκη και τον Νίκο.
Βάλτε τον Ηλία να τους χωρίσει και να αγαπήσουν πάλι. 
Χαλάνε αυτές οι φιλίες; 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Έχετε καταλάβει ότι κανείς πλέον στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν σας εμπιστεύεται, είναι φανερό.
Υ.Γ.2 Τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχουν ξεχάσει κανένα συνάδελφο.Ούτε τους 21 που κάποιοι θυμήθηκαν 9 μήνες μετά, ούτε τους 79. 

2 σχόλια:

  1. Είναι τουλάχιστον ασέβεια να υπάρχουν τόσοι απολυμένοι με ευθύνη της ΠΟΣ και να βλέπουν "εμφύλιο" τώρα την ώρα της καταστροφής. Αυτά έχουν οι λυκοφιλίες που ανθίζουν πάνω σε κατασκευασμένους κοινούς εχθρούς για να καλύψουν λάθη (αν όχι τις προθέσεις κάποιων) και να μετατοπίσουν την ευθύνη. Μέχρι κάποτε οι αληθειές κι οι αστοχίες να βγουν στην επιφάνεια.
    Με ποιο τρόπο φρόντισαν να διασφαλίσουν τους εργαζόμενους κατα την ιδωτικοποίηση κι έπειτα κατα τη συγχώνευση πριν γίνουν απολυμένοι;
    Που ήταν οταν δινόταν παράταση συμβάσεων εν μέσω εκλογών να μάθουν τη σκοπιμότητα της και γιατι δεν έγιναν οι πρώτες απολύσεις άραγε Ιούνιο που έληγαν αλλά μετατέθηκαν Ιούλιο, πίεσαν να μάθουν ποτέ;
    Πως πίεσαν να μάθουν με ποιες αξιολογήσεις κρίθηκαν κάποιοι μέτριοι τοτέ και τον 12/19 όταν σώθηκαν κάποιοι στο πάρα ένα;
    Που πήγαν οι μεγάλοι αγώνες που θα έκαναν για να τους φέρουν πίσω άμεσα τότε;
    Με ποια επιχειρήματα καθυσήχαζαν τους 125 ενώ είχα τέτοια δείγματα;
    Η επιλογή να υποχωρήσουν τότε και να θυσιάσουν κάποιους για να πάρουν μια καλή σσε που θα τους έκανε ήρωες παίζοντας στα ζάρια όλους τους ιδοχ έδωσε το πάτημα κι έφερε τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα οπως ήταν αναμενόμενο από τα οποία στο τέλος της ημέρας όλοι κρίνοται όταν λόγια και προθέσεις παραμερίζονται.
    Και στο τέλος... πάντα φταίνε οι άλλοι, ορατοί και αόρατοι εχθροί, αρκεί να πετάξουν από πάνω τους την ευθύνη.
    Έλεος με το κουτόχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κιουτσούκης έχει νευράκια τελευταία.
    Δεν εξηγείτε αλλιώς πως κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι γράφει το στέκι.
    "Ο επικεφαλής της ΔΕΣΚ ήταν ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡ του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ (και επικεφαλής της ΔΑΚΕ) στην δίκη για το συνέδριο της χάλκευσης της δημοκρατικά εξεφρασμένης άποψης των σιδηροδρομικών."
    Στην δίκη που έγινε ενάντια στην νομιμότητα των διαδικασιών του συνεδρίου της ΠΟΣ, αυτή που αμφισβητήθηκε - ως νοθευμένη- ήταν η εκλογή του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ μέσω της ΠΟΣ.
    ΥΠΕΡ της νομιμότητας των διαδικασιών και άρα της εκλογής του ΓΓ της ΓΣΕΕ, κατέθεσε ο επικεφαλής της ΔΕΣΚ.
    Αντιλαμβανόμαστε Νικολάκη, ότι δεν πάνε για σένα τα πράγματα καλά σε κομματικό επίπεδο, σε συνδικαλιστικό είσαι χρόνια ανύπαρκτος.
    Άσε όμως τους χαρακτηρισμούς στο διαδίκτυο και στα social media γιατί είσαι Γ.Γ. της ΓΣΕΕ και στο παρελθόν αυτά που έγραφες τα βρήκες μπροστά σου, όταν προσπάθησες να φιμώσεις το blog μας.
    Οι χαρακτηρισμοί στο facebook,σου επιστρέφονται στο ακέραιο και αποτελούν δείγμα του χαρακτήρα σου.
    Αλλά όταν για να αναδειχθείς χρειάζονται πλαστογραφίες -που οδήγησαν στην καταδίκη στελέχους της ΔΑΚΕ το 2013 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης- και την τελειώνεις με χιλιάδες αστυνομικούς να φρουρούν τον χώρο του συνεδρίου που θα σε εκλέξει, η πορεία σου είναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ.
    Έτσι δεν είναι Νικολάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή