Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Aσφαλιστικό νομοσχέδιο: Γιατί το απέσυραν κακήν κακώς


 1.Η κυβέρνηση εισήγαγε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από
μακροοικονομικές και αναλογιστικές μελέτες.


2.Η κομισιόν, ενέκρινε επί της αρχής το Σχέδιο.

3.Η κυβέρνηση, παρουσίασε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, συνοδευόμενο από 3 μελέτες(βιωσιμότητας του χρέους, αναλογιστικές και μακροοικονομικές).

4.Οι δανειστές μόλις είδαν ότι, οι μελέτες δέχονται ως παραδοχή, προεξοφλητικό επιτόκιο 3,5%(δηλαδή περίπου 3,5-4% ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, συνεχόμενα για τα επόμενα 35 έτη!) «γούρλωσαν» τα μάτια και καταχέριασαν την κυβέρνηση, αφού το νέο ασφαλιστικό, επηρεάζει και τη βιωσιμότητα του χρέους(με κίνδυνο για νέο μνημόνιο).

5.Ζήτησαν αμέσως, επιπλέον φορολογία, διαφορετικά είπαν στην κυβέρνηση ότι, πρέπει να κοπούν οι σημερινές συντάξεις, για να καλυφθεί η δημοσιονομική δαπάνη, από το κόστος μετάβασης, που φτάνει και τα 78 δις ευρώ.

6.Ζήτησαν μάλιστα οριζόντια φορολογία (κοινωνικό πόρο) από όλους τους πολίτες για να εξασφαλιστούν οι σημερινές συντάξεις στο μέλλον, όταν η κυβέρνηση μας έλεγε ότι, αυτές είναι απολύτως εξασφαλισμένες!

7.Η κυβέρνηση εκτεθειμένη, κάνει το πρωτοφανές: Μαζεύει άρον άρον το νομοσχέδιο για να το ξαναφέρει λέει, μετά τον Αύγουστο.

Κάπως έτσι, θα έπρεπε να ορίζεται η απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων, των επόμενων 50 ετών!

Απο τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου