Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Επιστολή Π.Ε.Π.Ε. στην Π.Ο.Σ. για την κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής


 Συνάδελφοι

Όπως διαπιστώνεται και οι ίδιοι,  καθημερινά η κατάσταση στην σιδηροδρομική υποδομή επιβαρύνεται. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει σταθμοί
(Κόρινθος – Έδεσσα- Κιούρκα νυχτερινή βάρδια) και υπάρχει σοβαρή έλλειψη κλειδούχων (Βόρεια Ελλάδα) και  η κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής συνεχώς επιβαρύνεται ενώ η ανάταξη του δικτύου παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία μελέτη για αυτήν. 

Σε αντίθεση με την πλούσια δράση της Ομοσπονδίας μας την περίοδο 2015-2019 και τις καταγγελίες της ακόμα και για την κατάσταση σε νέα έργα (θυμίζουμε τις ενέργειες σας για την σκόνη στο Καλλίδρομο) δεν έχουμε λάβει γνώση ενεργειών σας ή πρωτοβουλιών σας,  για την υφιστάμενη κατάσταση γεγονός που  προκαλεί εύλογη απορία τόσο σε εμάς όσο –φανταζόμαστε- και στον σιδηροδρομικό κόσμο.

Άλλωστε στο τελευταίο Συμβούλιο Διοικήσεων (που συγκαλέσατε μετά από επιστολή μας) είχατε αναφέρει ότι θα προχωρήσετε σε πρωτοβουλία για την συζήτηση της κατάστασης στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, παραδεχόμενοι το υπαρκτό πρόβλημα.

Θέλοντας να ενισχύσουμε την σκέψη αυτή σας καλούμε όπως άμεσα συγκαλέσετε τα Σωματεία σε σύσκεψη για το θέμα της κατάστασης στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αναστραφεί η δυναμική που αναπτύχθηκε για το μέσο τα τελευταία χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιωσιμότητα και των  μέλλον των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα μας. 

Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την επιστολή μας σε όλα τα Σωματεία – Μέλη της Π.Ο.Σ. καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο. 


Ο Πρόεδρος        Ο Γ. Γραμματέας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου