Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Σε Κιάτο και Πάτρα με το τρένο ο Νίκος Παππάς - Επίσκεψη και στον Πύργο

 Με το τρένο ταξίδεψε σήμερα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς επιβιβάστηκε στον σταθμό Λαρίσης σε

πρωινό δρομολόγιο και ταξίδεψε μέχρι το Κιάτο με τον Προαστιακό Αθήνας, όπου και ενημερώθηκε απο τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στην σιδηροδρομική υποδομή που δυσχεραίνουν την πύκνωση των δρομολογίων και την αύξηση της ταχύτητας των συρμών.

Τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, τηλεματική και κατάσταση στις γαλαρίες τα σημαντικότερα προβλήματα.


Αναφορά έγινε για την στασιμότητα στην ανακαίνιση του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει  "ο Σταθμός Λαρίσης παραμένει όπως τον είχαμε δει πριν από εννέα μήνες. Οι εργασίες ανακαίνισης, που έτρεχαν από το 2017, πάγωσαν τον Ιούλιο του 2019 ενώ αναφέρθηκε και στο  έργο για την υπογειοποίηση Σεπολίων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019. Ως σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόλις το 2,5% του έργου, ανέφερε παραθέτοντας φωτογραφία απο την σημερινή εικόνα του εργοταξίου. 


Στο Κιάτο ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπάρχει για την έναρξη των εργασιών για την ηλεκτροκίνηση προς Αίγιο, όπου οι επιβάτες έχουν την επιλογή να συνεχίσουν το ταξίδι τους με μετεπιβίβαση σε συρμό diesel ή λεωφορείο.




Επίσκεψη στο Μηχανοστάσιο Πάτρας όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. "Επτά μηχανικοί δίνουν καθημερινή μάχη για να συντηρήσουν το δίκτυο και τους συρμούς του Προαστιακού της περιοχής. Το μέσο μεταφοράς που αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι πολίτες, κάτοικοι και τουρίστες, χρειάζεται στήριξη και αύξηση των δρομολογίων" δήλωσε ο κ. Παππάς ενώ στην συνέχεια  επιβιβάστηκε απο τον σταθμό του Άγιου Ανδρέα και σε συρμό του Προαστιακού Πάτρας με προορισμό την Κ. Αχαία, όπου συνομίλησε και με επιβάτες του μέσου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 







Επίσκεψη στο Μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στον  Πύργο και τον Σταθμό του Τρένου. Ο κ. Παππάς είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. 



Η δήλωση του κ. Παππά >
Η Ηλεία πληρώνει το μάρμαρο της μεθοδευμένης απραξίας και της διοικητικής ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. Εκτός του παγώματος των εργασιών στον μεγάλο οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος», η περιοχή βιώνει και τη σιδηροδρομική εγκατάλειψη. 
🚆 Το τρένο πρέπει να επανέλθει στην Ηλεία. Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου πρέπει να προχωρήσει, χωρίς βεβαίως να ξεχνιέται το όραμα ενός υπερσύγχρονου δικτύου, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους και να αναβαθμίσει συνολικά τη Δυτική Πελοπόννησο.
🚆 Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα σιδηροδρομικά έργα είναι εκκωφαντική. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο εθνικός σιδηροδρομικός σχεδιασμός ήταν στην καρδιά του -εγκεκριμένου από την ΕΕ και με τις υπογραφές Σπίρτζη και Φάμελλου- Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο οι Μητσοτάκης-Καραμανλής έβαλαν στο συρτάρι.
🚆 Επίσκεψη μαζί με τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Διονύση Καλαματιανό, τους πρώην βουλευτές Μάκη Μπαλαούρα και Δημήτρη Βαξεβανάκη, τον συντονιστή της ΝΕ του κόμματος, Παναγιώτη Φλεβοτόμο επισκεφτήκαμε το μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συναντήσαμε τους δημάρχους Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Στις μετακινήσεις του με το τρένο, τον κ. Παππά συνόδευσαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Βασίλης Ζαβογιάννης, ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, το μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Σ. Παντελής Μπαριανός και  εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Δικό μας σχόλιο 

Αναμφίβολα όταν ταξιδεύει με το τρένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, το μήνυμα είναι πάντα θετικό για το μέσο.
Ο κ. Παππάς το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να συζητηθούν  τα προβλήματα στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, ενώ ενημερώθηκε διεξοδικά απο τους εργαζόμενους και για την κατάσταση με τις χρηματοδοτήσεις προς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την έλλειψη προσωπικού και την μη υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΣΕ μέχρι σήμερα. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 





 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου