Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι (τώρα θα λύσει & τα προβλήματα των Σταθμαρχων)

 Συνεχίζει απτόητος ο γραφικός της έλξης καθώς

αποφάσισε να ασχοληθεί τώρα με τους σταθμαρχες και τις εκλογές του κλαδικού τους Σωματείου. 

Μιλά μάλιστα για δημιουργική λογιστική ποιος , ο …γραφικός,  που το 2018 λίγο πριν τις εκλογες του Σωματείου των μηχανοδηγών παρουσίαζε  ως πλειοψηφούσα την παράταξη του (ΣΥΠΕ -ΠΑΣΚ +ΔΑΚΕ) , με γραπτά κείμενα μάλιστα & ως απερχόμενη δύναμη την ΣυνΕξελιξη! 

Τα αποτελέσματα των εν λόγω εκλογών (ΣυνΕξελιξη 64% κ 7 έδρες στις 11) τον επανασυνδέαν με τα εγκόσμια , με τα οποία είχε αποκόψει επικοινωνία  επι χρόνια. Το 2019 δεν κατάφερε καν να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στην έλξη και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. 

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η προσπάθεια του να παρουσιάζει ως αποτυχία την σημαντική συμμετοχή Σταθμαρχών στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ (τι τον ενδιαφέρει άραγε ;) επειδή ψήφισαν 75 από τους συνολικά 140 σταθμάρχες που εργάζονται στον ΟΣΕ και τα 121 μέλη της ΠΕΣΟΣΕ. 

Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα γράφει το ίδιο πρόσωπο που πανηγύριζε με πηχιαίους τίτλους επειδή στο «νέο» επιχειρησιακό σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ψήφισαν 379 απο τους 1120 εργαζόμενους (ποσοστό 33%). Το 33% είναι για τον γραφικό επιτυχία , ενώ το 41,5% που ο γραφικός παρουσιάζει ως ποσοστό συμμετοχής στην ΠΕΣΟΣΕ (έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα) ,συνιστά …αποτυχία. Αν αυτή δεν είναι Η δημιουργική λογιστική αναρωτιόμαστε ποια είναι δημιουργική λογιστική τελικά ! 

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών 

Αυτό που προφανώς ενόχλησε τον γραφικό είναι ότι το Δίκτυο διατήρησε τις δυνάμεις του και μάλιστα τις αύξησε κατά κάτι στην ΠΕΣΟΣΕ. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα ασχολούνταν καν. 

Ούτε αυτός , ούτε όσοι διακήρυτταν ότι θα ψηφίσουν μόνο 40 σταθμάρχες στην ΠΕΣΟΣΕ. 

Απο το 2018 έχουν συνταξιοδοτηθεί παραπάνω από 45 σταθμάρχες,  αλλά οι υπολογισμοί του γραφικού,  γίνονται με τα νούμερα που υπηρετούσαν τότε στον ΟΣΕ. 

Εκτός αν οι σταθμοί κλείνουν στο δίκτυο (Έδεσσα - ΚΙΟΥΡΚΑ - Κόρινθος - μια βάρδια στην Αθήνα) επειδή ο ΟΣΕ κρύβει ….τους σταθμάρχες!  

Η ουσία 

Καλό είναι να μετρά κανείς το μπόι του μέρα μεσημέρι & να ασχολείται  με όσα γνωρίζει. 

Αλλά όταν στον κλάδο σου σε έχουν απορρίψει εκκωφαντικά ψάχνεις στέγη αλλού.  Λειτουργείς και ως φερέφωνο, 

Λεπτομέρειες 

Ασφαλώς κ η ΔΕΣΚ κατέβαινε στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ μέσω ανεξάρτητων υποψηφίων. Θα δούμε αν αυτοί οι ανεξάρτητοι θα κατέβουν με το ψηφοδέλτιο της σε εκλογές άλλων Σωματείων . Κοντοζυγώνει η ώρα. 

Ακόμα γελάνε οι σταθμαρχες με  την ένσταση που θα γινόταν αλλά τελικά …αποσύρθηκε. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Η διακήρυξη των εκλογών της ΠΕΣΟΣΕ έγινε από το mail της Ομοσπονδίας. Όχι πάντως γιατί δεν έχουν mail οι σταθμάρχες. 

Είδαμε και όσους έχουν mail …… 

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ κάνε καμία βουτιά . Αν θες μπρατσάκια πάρε του Τάκη. Ακούς εκεί ….προσωπικές επιθέσεις. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ θα μας πει τι αύξηση υπέγραψε για το 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου