Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ηλεκτροδηγοί ΣΤΑΣΥ : Εξοντωτικά ωράρια, προβληματικό τροχαίο υλικό, στάση εργασίας την Τετάρτη 7/7

Ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών -Κίνησης ΣΤΑΣΥ
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στην είσοδο του δεύτερου μήνα

του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!! Προφανώς, οι εργαζόμενοι για αυτούς, είναι αμελητέα ποσότητα και ποιότητα! Τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3, αναρωτιόμαστε δε για το αν είναι περήφανοι για το έργο τους! Όπως επίσης, τα εξοντωτικά βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε. 

Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ ΣΗΕΚ, αποφάσισε για την πραγματοποίηση μίας (1) Στάσης Εργασίας, την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, με σκοπό την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στα προβλήματα που έχουν με σαφήνεια και κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην Εταιρεία.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου