Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Μαύρα μεσάνυχτα κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαύρα μεσάνυχτα, κατατέθηκε στη βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά».

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του νέου νομοσχεδίου, σε σχέση με το κείμενο που είχε δοθεί σε διαβούλευση, είναι το άρθρο 8 και συγκεκριμένα, η περίπτωση στ΄(που απουσίαζε από το αρχικό
κείμενο).Ως γνωστόν οι δανειστές, είχαν «τραβήξει το αυτί» στην κυβέρνηση, για το κόστος μετάβασης και την υπέρογκη δημοσιονομική δαπάνη, που απαιτεί το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα του κουμπαρά.


Κυρίως οι δανειστές, είχαν θέσει θέμα για την «κρατική εγγύηση» των επικουρικών συντάξεων, για την κάλυψη του κόστους των συντάξεων αναπηρίας και θανάτου(που ανεβάζουν το κόστος μετάβασης στα 78 δις ευρω).Η κυβέρνηση και ο κ.Χατζηδάκης φυσικά, χαρακτήρισε αστειότητες(!), όσα λέχθηκαν περί ενστάσεων των ευρωπαίων.


Η λύση όμως βρέθηκε! Σύμφωνα με την περιπ. στ΄ του άρθρου 8 του νομοσχεδίου: «πόροι του νέου Ταμείου(ΤΕΚΑ) είναι η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη της δαπάνης….» που προκύπτει από την κάλυψη του κόστους για την κρατική εγγύηση των επικουρικών συντάξεων καθώς και για τις ελάχιστες συντάξεις αναπηρίας και θανάτου!Με απλά λόγια, ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι, μικροί μεγάλοι, θα πληρώσουν τους παρωχημένους και αποτυχημένους πειραματισμούς, των κ. Μητσοτάκη-Χατζηδάκη!


Γίνεται όμως και καλύτερο:

Σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν.4670/2020, ορίζεται ότι στον κοινωνικό προϋπολογισμό εγγράφεται δαπάνη 0,5% του ΑΕΠ που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και πιστώνεται, στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για την «13η σύνταξη» που πρώτα κατήργησε ο κ.Μητσοτάκης, τον Φεβρουάριο του 2020 και τώρα αναμένεται να χρηματοδοτήσει, το τζογαδόρικο σύστημα του «ατομικού κουμπαρά».Η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς: Όσοι νόμιζαν ότι φέτος θα πάρουν 13η σύνταξη ή κοινωνικό μέρισμα, να το ξεχάσουν. Αυτό θα χρηματοδοτεί εφεξής, τους μισθούς και τις προμήθειες, των golden boys που θα παίζουν τις εισφορές των ασφαλισμένων, στα χρηματιστήρια.

Η κυβέρνηση «κόβει» 900 εκατομμύρια κατ’ έτος (δαπάνη προϋπολογισμού), από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους φτωχούς και τα δίνει στα κοράκια των χρηματαγορών!

Απο τον Διονύση Τεμπονέρα - Εργατολόγο

1 σχόλιο:

  1. Πληροφορίες ότι η Ηγεσία της ΔΑΚΕ και τα μέλη της, παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ότι η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία διαρκείας για το θέμα, ελέγχονται ως ανακριβείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή