Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης / «Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις» – Έδωσε σύνθημα στους εργοδότες

Κυνικός ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε συγχωροχάρτι στους εργοδότες κλείνοντάς τους το μάτι και δικαιολογώντας τις απολύσεις. Ο Άδωνις Γεωργιάδης το είπε ξεκάθαρα. «Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις» ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα αποκάλυψε
ολίγον περιχαρής ότι ήδη ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας απέλυσε τον μάγειρα που είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί.


Επί της ουσίας ο υπουργός Ανάπτυξης έκλεισε το μάτι στους εργοδότες και παρουσίασε ακόμα και τη δικαιολογία λέγοντας ότι «όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί» τότε οι απολύσεις δικαιολογούνται.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε στον ΑΝΤ1 με ψυχρό τρόπο την πορεία εξόδου ενός εργαζομένου στην ανεργία λέγοντας ότι εάν ο εργαζόμενος μπορεί να προσφέρει έργο με τηλεργασία τότε τα δικαστήρια θα κρίνουν την απόλυσή του καταχρηστική. 


Όταν, όμως, η εργασία του δεν μπορεί να γίνει από απόσταση, τότε η απόλυση είναι λογική. Μάλιστα αναρωτήθηκε κυνικά «Για πόσο καιρό θα είναι σε αναστολή; Όταν τα θέματα χρονίζουν θα πάνε στα δικαστήρια», υπονοώντας ευθέως ότι οι εργοδότες θα προχωρήσουν σε απολύσεις καθώς δεν θα ανεχθούν για μεγάλο διάστημα να έχουν σε αναστολή εργαζομένους αν και δεν θα τους πληρώνουν.


Όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο μοναδικός τρόπος για να απολυθεί κάποιος είναι ή να καταργηθεί η θέση του ή να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, μη ξεκαθαρίζοντας εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το ακραίο σενάριο να συμπεριληφθεί η άρνηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στα πειθαρχικά παραπτώματα με την έννοια της παράβασης καθήκοντος που μπορεί να προκαλέσει το ερώτημα της οριστικής παύσης. Άλλωστε μια τέτοια ακραία επιλογή θα προκαλούσε γενικευμένες σφοδρές αντιδράσεις και εντός του κόμματος της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου