Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Άρειος Πάγος : Aπέριψε προσφυγή για την διπλή μείωση του 25%, δικαίωσε την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 
Με την υπ  αρ. 1/2021 απόφαση του, ο Άρειος Πάγος κρίνει νόμιμη την διπλή μείωση (25+25%) που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
την περίοδο 2011-2012 (Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Η δίκη αφορούσε προσφυγή Σωματείου της ΣΤΑΣΥ  (ΣΕΛΜΑ) ενάντια στις μειώσεις.

Δυστυχώς η απόφαση αυτή, δημιουργεί προηγούμενο για τις διεκδικήσεις όλων των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ πολλοί ήδη κάνουν λόγο για απόφαση με πολιτικές προεκτάσεις καθώς τα χρήματα που θα έπρεπε να επιστραφούν αναδρομικά στους εργαζόμενους ήταν πολλά.

Για το θέμα έχει προσφύγει δικαστικά και το Σωματείο μας το 2014, έχοντας κερδίσει όλες τις υποθέσεις στο Πρωτοδικείο αλλά και το Εφετείο μέχρι το 2019.

Θυμίζουμε ότι οι μηχανοδηγοί το 2012 υπέστησαν νέα -δεύτερη μείωση- στους μισθούς  και τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον δικαστικό μας αγώνα , όπως και σε αυτόν όλων των σιδηροδρομικών,  καθώς δικαιώνει την πολιτική απόφαση των Κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου