Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ : Όχι στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Εργαζόμενες, -νοι

Με το εξευτελιστικό τίμημα των 25 εκ. ευρώ προχωράει το ξεπούλημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου και  κινητός εξοπλισμός σε έκταση 350 στρεμμάτων). 

 Το πόσο εξευτελιστικό είναι το τίμημα φαίνεται από το γεγονός ότι είναι μικρότερο από αυτό που - ο ίδιος πλειοδότης - θα καταβάλει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) για την αγορά  έκτασης 330 στρεμμάτων παρακείμενης έκτασης. . Δίνουν 25 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο Ναυπηγείο το οποίο είναι σε λειτουργία, συντηρεί σχεδόν το σύνολο του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού και κατασκευάζει υποβρύχια, ενώ οι ίδιοι προσφέρουν 37 εκατομμύρια για το διπλανό ακίνητο της ΕΤΑΔ, το οποίο είναι μόνο οικόπεδα και μια δεξαμενή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνολικές οφειλές προς τους εργαζόμενους ανέρχονται στο ποσό των 200 εκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσηλωμένη πάντα και παντού στην απαξίωση των εργαζομένων και της εργασίας έβγαλε μία προκήρυξη που δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους, τους μόνους δηλαδή που είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν μία υποδομή που απαιτεί, γνώση, εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση.  Τους εργαζόμενους, που ακόμη και στα πλέον αβέβαια χρόνια, που κάποιοι άλλοι πολλά υποσχόμενοι επενδυτές είχαν εγκαταλείψει τα ναυπηγεία στην τύχη τους, αν και απλήρωτοι, παρέμειναν σε αυτά, διατήρησαν τα ναυπηγεία σε λειτουργία.  Τους εργάζόμενους που συντήρησαν και ολοκλήρωσαν τα υποβρύχια που ενώ είχαν πληρωθεί από το ελληνικό κράτος, οι επενδυτές δεν δίστασαν να τα εγκαταλείψουν στην τύχη τους.

Το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στηρίζει τον αγώνα τους για να υπερασπίσουν τα αυτονόητα: Να αποτραπεί το ξεπούλημα των ναυπηγείων, να  διασφαλιστεί η καταβολή του συνόλου των οφειλομένων, να διασφαλιστούν στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας, να γίνουν σεβαστές οι Συλλογικές Συμβάσεις.

Θα σταθούμε δίπλα  τους εργαζόμενους –ες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών που καλεί


το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων «Η Τρίαινα»

την Τρίτη 13/7/2021, 10:30 μ.μ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου