Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Οι "τζάμπα μάγκες" της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών (και όχι μόνο)

 Τους τζάμπα μάγκες προσπάθησαν να  παραστήσουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών για άλλη μια φορά στον σιδηρόδρομο. Έτσι και ενώ είχαν αποφασίσει ότι  δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ, όταν διαπίστωσαν ότι 

η συμμετοχή ξέφευγε απο τα όρια που είχαν θέσει (ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει) , σκέφτηκαν να επιστρατεύσουν 3 συναδέλφους για να απειλήσουν με.... κατάθεση δήθεν ένστασης για την νομιμότητα των διαδικασιών. Δηλαδή θέλανε να καταθέσουν ένσταση για τις εκλογές στις οποίες δεν συμμετείχαν! Τι άλλο θα ακούσουμε και θα ζήσουμε! 

Όταν κατάλαβαν ότι η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, "επιστράτευσαν" τα μεγάλα μέσα. Θα κάνουμε πίσω αν δεσμευτεί η ΠΕΣΟΣΕ ότι δεν θα φύγει απο την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, είπε ο ηγέτης, ξεχνώντας ότι την ΠΕΣΟΣΕ την απέκλεισαν με οριακή πλειοψηφική απόφαση από το τελευταίο συνέδριο και σε συνεργασία με την ΔΑΚΕ. (Τα καλύτερα έρχονται για αυτήν την Ομοσπονδία μετά το καλοκαίρι, τα πάντα είναι πλέον έτοιμα).

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί το απύθμενο θράσος των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ, το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει ηθικός φραγμός στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν όχι την τρίτη θέση που είχαν -βάση των πραγματικών ψήφων- στο τελευταίο συνέδριο, αλλά την ίδια τους πλέον την ύπαρξη.

Στο δήθεν "νέο" επιχειρησιακό σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβηκαν σε ΚΟΙΝΟ ψηφοδέλτιο με την ΔΑΚΕ, γιατί δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν αυτόνομο, το ίδιο είχαν κάνει και στις εκλογές της ΠΕΠΕ το 2018, το ίδιο θα κάνουν παντού αρκεί να καταφέρνουν να επιβιώνουν. Οι ιδεολογικές τους διαφορές με την νεοφιλελεύθερη δεξιά έχουν πάψει να υφίστανται χρόνια τώρα και αυτό αποδείχτηκε με την κοινή εκλογική  τους κάθοδο. 

Απο την μια εμφανίζονται ως ....προοδευτικοί και δημοκράτες και απο την άλλη κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια με την ΔΑΚΕ! 

Και πλέον τα ερωτηματικά είναι πολλά. Τόσο για τους 3 πρόθυμους και τα κίνητρα τους, όσο και για την πολιτική σκοπιμότητα αλλά κυρίως την πολιτική  που εξυπηρετεί η ΠΑΣΚ όντας η ουρά της ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο. 

Το μέλλον προμηνύεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς οι εκλογές στο "νέο" επιχειρησιακό Σωματείο στον ΟΣΕ κάποια στιγμή θα διεξαχθούν (ακυρώθηκαν τον Ιούλιο γιατί έγινε "λάθος" στο Καταστατικό ο...ηγέτης ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει σωστά).

Και εντάξει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρύφτηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΔΑΚΕ. 

Στον ΟΣΕ θα διατηρήσουν τα πρωτεία; Ή θα χρειαστεί και νέα συμφωνία με την ΔΑΚΕ για να διασωθούν.

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο, μετά απο αυτό που επιχείρησαν οι 3, κατ εντολήν της ηγεσίας της ΠΑΣΚ , λες και είναι σε θέση να ..επιβάλουν και όρους την ώρα που καταρρέουν. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. για τους 3 τσάμπα μάγκες της ΠΑΣΚ στον σιδηρόδρομο. ΑΝ τολμούν μπορεί να  κάνουν ένσταση για τις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ. Μέχρι και 40 μέρες έχουν αυτό το δικαίωμα. Μετά τις 40 μέρες αρχίζουν τα δικά μας δικαιώματα, απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές που θυμίζουν εποχές που ο προοδευτικός κόσμος θέλει να ξεχάσει. 

Να ξαναπούμε και  τα γνωστά. 

Ακόμα προκαλεί γέλιο στους μηχανοδηγούς. ο γραφικός του διαδικτύου. Να του θυμίσουμε ότι οι εκλογές είναι δημοκρατικό δικαίωμα και αν θέλει ένα Σωματείο τις κάνει όποια χρονική στιγμή αυτό επιθυμεί. Ακόμα και 3 μέρες μετά την εκλογή του. Κανείς και ποτέ δεν αμφισβήτησε αυτό το δικαίωμα κανενός Σωματείου. (εκτός απο όσους τρέμουν τις δημοκρατικές διαδικασίες γιατί είναι δοτοί). 

Οι εκλογές της ΠΕΠΕ δεν αμφισβητήθηκαν απο κανένα μηχανοδηγό. Σε αυτές συμμετείχε το 95.6% των μηχανοδηγών, εκπληκτικό ποσοστό πραγματικά για ένα Πρωτοβάθμιο συνδικάτο.

 Η "πλειοψηφία" της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ)  θεώρησε ότι δεν θα πρέπει να  είχαν ψηφίσει  οι 60 νέοι μηχανοδηγοί σε αυτές και για αυτό με οριακή απόφαση των συνέδρων (38 υπέρ στους 74)  αποκλείστηκαν -ΠΑΡΑΝΟΜΑ- 2 αντιπρόσωποι των μηχανοδηγών και φυσικά όχι το Σωματείο. 

Μέχρι σήμερα η δικαιοσύνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ την τύχη του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, έχει απορρίψει ασφαλιστικά μέτρα για το κατεπείγον της απόφασης.

Ο "γραφικός" που  λέει ότι δεν συμμετείχε στις εκλογές γιατί δεν ήταν νόμιμες.....

Την εγγραφή των 60 νέων μηχανοδηγών στο Σωματείο των μηχανοδηγών, ο γραφικός του διαδικτύου την είχε ψηφίσει και μάλιστα με πανηγυρικό λόγο! Αλλά μετά δεν ήθελε να ψηφίσουν οι συνάδελφοι στις εκλογές! Γιατί οι...εκλογές είναι παράνομες! Αυτά έλεγε. 

Αυτή είναι η δημοκρατική  και πολιτική του άποψη. 

Τρέμει την ετυμηγορία των συναδέλφων, τρέμει τις συνελεύσεις, τρέμει τον αντίλογο.

 Για αυτό τον λέμε χρόνια γραφικό εδώ στο στέκι της έλξης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου