Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΓΣΕΕ: Προσέρχεται στο διάλογο αλλά μόνο για το μη μισθολογικό κόστος

Απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για μειώσεις ή «πάγωμα» αμοιβών που κατοχυρώνονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, αποφάσισε να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).Στην απόφαση αυτή συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, με διαφορετικές όμως προσεγγίσεις. Η πλειοψηφία, (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), τάσσεται υπέρ της κατ' αρχήν συμμετοχής στο διάλογο αλλά μόνο σε ό,τι αφορά στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.


«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε συζήτηση για μείωση των κατώτερων αμοιβών, του 13ου ή του 14ου μισθού και οποιασδήποτε παροχής περιλαμβάνεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πως δεν έχουν πατήσει μόνο τα "ιερά και τα όσια" αλλά πατούν και τα κόκκαλα».
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να στηρίξει την παναττική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του μηνός και εξουσιοδότησε τη Γραμματεία του οργάνου, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ανάλογα με τις εξελίξεις, με πιο πιθανή την κήρυξη πανεργατικής απεργίας στις αρχές Φεβρουαρίου. Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε την προειδοποίηση ότι στην περίπτωση που επιχειρηθεί μονομερής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων τότε θα υπάρξει ακαριαία αντίδραση με δυναμικές κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε τέλος, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας να επισκεφθεί τους πολιτικούς αρχηγούς και να ζητήσει τη συμπαράστασή τους στην υπεράσπιση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
«Δεν θα δεχθούμε διαπραγμάτευση για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρά μόνο για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και εφόσον συνοδεύονται από ισοδύναμα μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος που θα προκληθεί από την απώλεια ασφαλιστικών εισφορών» είπε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσούκης. Ο κ. Κουτσούκης ζήτησε από τους βουλευτές «να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που συνομιλούν με τους εκπροσώπους των δανειστών να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα».
«Η κινητοποίηση της 17 Γενάρη αποτελεί την απάντηση σε όσους καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις και προωθούν την εκ περιτροπής και μερική απασχόληση», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Χρήστος Κατσιώτης, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην εργοδοσία και στη ΓΣΕΕ.
Την άποψη ότι «οι εργοδοτικές προτάσεις δεν αποτελούν βάση για συζήτηση αλλά διαμορφώνουν εφιαλτικό περιβάλλον» υποστήριξε ο Γιώργος Γαβρίλης της «Αυτόνομης Παρέμβασης», ο οποίος ζήτησε συνολική πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν.
Ethnos.gr
Άλλα δημοσιεύματα γύρω από την συνεδρίαση της ΓΣΕΕ 

<<Να μην βρέχουν τα παντελόνια τους οι υπουργοί όταν συνομιλούν με Μέρκελ και Σαρκοζί>>

Η ΓΣΕΕ δεν θα αλλάξει ούτε μια τελεία από την ΕΓΣΣΕ. Θα προσέλθει σε διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς αλλά δεν θα συζητήσει κανένα θέμα που άπτεται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αυτό αποφάσισε σήμερα μεταξύ άλλων η ολομέλεια της συνομοσπονδίας ενόψει του διαλόγου με τις εργοδοτικες οργανώσεις.

O Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που συνομιλούν με τους εκπροσώπους των δανειστών να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα. «Να μη βρέχουν τα παντελόνια τους κάθε φορά που συνομιλούν με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί» είπε χαρακτηριστικά.

Η ΓΣΕΕ στην απόφασή της αναφέρει επίσης ότι: "Είναι σαφές ότι η άρνηση διαλόγου αφορά όλα όσα απαρτίζουν την ΕΓΣΣΕ (μισθούς, αυξήσεις, ωριμάνσεις, κοινωνικές παροχές, 13ο και 14ο μισθό). Στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδότες η Συνομοσπονδία θα προσέλθει για να συζητήσει μόνον σοβαρές προτάσεις και άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με το μη μισθολογικό κόστος υπό προϋποθέσεις."

- Εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ενταθεί η πίεση για ανατροπή της ΕΓΣΣΕ ή προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ακύρωση της.

- Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε να δεσμευθούν ότι δεν θα στηρίξουν νομοθετική παρέμβαση για την καταστρατήγηση της ΕΓΣΣΕ.

- Η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους για τη δικαστική (σε Ελλάδα και Ευρώπη) αντιμετώπιση της προσπάθειας κατάργησης της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας σήμερα στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, είπε ότι "Η ΓΣΕΕ δεν συζητά το να αλλάξει έστω και μια τελεία από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Τα δώρα έχουν πλέον ισχυρή νομική βάση.
Βεβαίως και θα συζητήσουμε με τους εργοδότες. Μείωση εισφορών μπορούμε να δεχθούμε. Αλλά αν κόψουμε από κάπου τότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων."

newsit.gr


Και το δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. μετά την σημερινή συνεδρίαση 



Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή τις τελευταίες ημέρες και ώρες και μετά την κυβερνητική παρέμβαση από τον Πρωθυπουργό για το ξεκίνημα διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχουν εκφρασθεί διάφορες και διαφορετικές απόψεις από τις εργοδοτικές οργανώσεις, η παράταξή μας κατέθεσε και επαναλαμβάνει την πρότασή της η οποία είναι και το μοναδικό θέμα που μπορεί να συζητήσει με τους εταίρους, καθώς ζητήματα που αφορούν όρους της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. δεν συζητούνται καθώς αυτή λήγει στις 31/12/12.
Συζητάμε μόνο για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους – Ασφαλιστικές εισφορές – το οποίο είναι από τα υψηλότερα στην Ε.Ε. στις επιχειρήσεις εκείνες που θα τηρήσουν τέσσερις κατευθύνσεις που είναι:
Α) Καμία απόλυση από τους εργοδότες
Β) Καμία μεταβολή των όρων εργασίας
Γ) Τήρηση και εφαρμογή των υφιστάμενων κλαδικών συμβάσεων
Δ) Ισοδύναμα μέτρα κάλυψης ελλείμματος ασφαλιστικών εισφορών
Κάθε άλλη συζήτηση αποτελεί για εμάς ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Ας αναλογισθούν οι εργοδοτικές οργανώσεις πόσοι νόμοι ψηφίστηκαν και τους ελάφρυναν, βαρύνοντας τους εργαζόμενους και ας αναλογισθεί η κυβέρνηση πόσους μισθούς έχει πάρει από τα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια του συστήματος τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Από εμάς ότι ήταν να πάρουν το πήραν και μάλιστα με βίαιο τρόπο!!!
Ας σταματήσουν επιτέλους το άρμεγμα των ισχνών αγελάδων και ας αρμέξουν τις … παχιές αγελάδες.


ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Θα προσέλθει στο διάλογο η ΓΣΕΕ αλλά μόνο για το μη μισθολογικό κόστος

Θα προσέλθει στο διάλογο με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς η ΓΣΕΕ συζητώντας μόνον το μη μισθολογικό κόστος. 

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Συνομοσπονδία αποφάσισε πως δεν πρόκειται να συζητήσει κανένα άλλο σημείο από αυτά που τέθηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όσα συμφωνήθηκαν χθες από τις εργοδοτικές οργανώσεις. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων. 

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι το κόστος εργασίας είναι το ελάχιστο για την ανταγωνιστικότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Κιουτσούκης δήλωσε ότι «βάζουν στο τραπέζι ζητήματα που για μας είναι κόκκινες γραμμές». Όπως είπε, «σημασία έχει η σωτηρία της χώρας αλλά με όρθιους τους Έλληνες και τους εργαζόμενους». 

Το ΠΑΜΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας διάλογος με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς. 

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης επισήμανε τις «κόκκινες γραμμές» της Συνομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι η πρώτη συνάντηση της με τους κοινωνικούς εταίρους θα κρίνει και την πορεία του διαλόγου. 

Οι βασικές διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ από τους εργοδότες είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους με ισοδύναμα για τα ταμεία και δέσμευση των εργοδοτών να μη γίνουν νέες απολύσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ προανήγγειλε κινητοποιήσεις. 

skai.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου