Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Προσφυγή συνταξιούχων για τις περικοπές

«Μπαράζ» προσφυγών σημειώνεται από πολλούς συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και από 1-1-11 είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται σημαντικά.(ενδιαφέρει πολλούς μηχανοδηγούς που είναι συνταξιούχοι ή πλησιάζουν στην σύνταξη και είναι κάτω των 55).
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν σύλλογοι συνταξιούχων διαφόρων φορέων (ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Αγροτικής Τράπεζας κ.λπ.) που προσβάλλουν τη σχετική περικοπή

ως αντισυνταγματική και αντίθετη στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα. Στις προσφυγές, που συνυπογράφουν μερικές εκατοντάδες συνταξιούχοι, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς προσβάλλονται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους, ενώ χαρακτηρίζουν εντελώς αυθαίρετο το όριο των 55 ετών, προσθέτοντας ότι η επιβολή του δεν συναρτάται με κάποια ιδιότητα των συνταξιούχων που εξαιρέθηκαν, ούτε με κάποιο λόγο δημοσίου συμφέροντος. Μεταξύ άλλων, στις προσφυγές τονίζεται ότι τα επίμαχα μέτρα που σχετίζονται με την εξοικονόμηση πόρων δεν είναι όσα η κυβέρνηση θεωρεί σκόπιμα, αλλά όσα ο διεθνής παράγοντας κρίνει αναγκαία και λαμβάνονται για να σταλεί μήνυμα διεθνώς για την αποφασιστικότητα της χώρας.
Προσκρούουν στο Σύνταγμα
Ετσι, όμως, οι περικοπές της σύνταξης δεν στηρίζονται σε συνταγματικά ανεκτούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και πρέπει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες που θα έπρεπε να συνοδεύουν μια τόσο σημαντική τροποποίηση συνταξιοδοτικών παροχών, ενώ παράλληλα οι περικοπές αυτές παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, καθώς και το Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ για τα οικονομικά, κοινωνικά δικαιώματα, που προστατεύουν την κοινωνική ασφάλιση ακόμα και σε περιόδους ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου